PUBLICITAT

Bartumeu: «Martí em va desmentir que la data fixada fos el 8 de març»

  • El president del grup mixt considera que el calendari és molt just per celebrar aquest dia les eleccions
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir en roda de premsa que en una conversa mantinguda el dilluns, el cap de Govern, Toni Martí, li havia desmentit que la data ja fixada per les eleccions és el 8 del març. Tot i això, Bartumeu va afirmar que SDP està treballant basant-se en què les eleccions seran aquest dia.

El principal problema amb el que es trobaria Martí per convocar les eleccions a principis de març és que hi ha una gran quantitat de tràmits per aprovar al Consell, entre ells el pressupost per al 2015. Segons Bartumeu, a la sessió de consell d'ahir el cap de Govern va arribar «intentant-nos imposar un calendari que no quadra amb el reglament del Consell General». El president del grup mixt i membre d'SDP es referia a que dimarts vinent acaba el termini fixat per fer esmenes al Pressupost i la intenció del Govern era fer el debat a la totalitat el dijous dia 11, només dos dies després. Bartumeu va recordar que, segons el reglament del Consell General, ha d'haver-hi cinc dies «perquè els consellers puguin examinar la documentació abans de que una qüestió entri a l'ordre del dia». Per tant, el debat a la totalitat «serà el dia 16 de desembre». D'aquesta forma, tenint en compte que el darrer Consell de l'any serà el dia 22, la votació definitiva del pressupost «després de que la comissió de Finances hagi pogut examinar les esmenes a l'articulat que s'hagin presentat no es farà fins el dia 8 o el dia 15 de gener». A més, Bartumeu va recordar que qualsevol grup parlamentari podria demanar una segona pròrroga, tot i que, segons va afirmar el president del grup mixt, se'ls va «deixar entendre» que no es donaria.

Si Martí vol convocar les eleccions un cop els coprínceps hagin signat el pressupost, les dates «serien molt justes» perquè es poguessin celebrar el 8 de març. Per a les properes eleccions, Bartumeu no va voler desvetllar si serà el número u de la llista d'SDP, i va confirmar que fins a 12 candidats –entre ells l'actual president del grup– ja han començat a fer-se les fotografies de campanya.

Sobre el CDI / El president del grup mixt també va referir-se al Conveni de no doble imposició (CDI) amb Espanya i va assegurar que Martí ja l'hauria d'haver signat en una reunió que va tenir a Madrid amb el president del Govern espanyol. Aquesta és una altra de les qüestions que el cap de Govern vol tenir tancades abans de convocar les eleccions i Bartumeu va considerar que la negociació «està encallada» pel fet d'incloure o no l'intercanvi automàtic. Segons Bartumeu, el fet de que es pugui incloure l'intercanvi hauria d'anar en funció de les bases establertes per l'OCDE.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT