PUBLICITAT

Vallnord garanteix que, com a mínim, obrirà la Coma d'Arcalís

  • Grandvalira decideix avui si obre part del sector aquest cap de setmana
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Esquiadors a la Coma, el 2011, amb condicions de neu similars a les actuals. Foto: EL PERIÒDIC

Vallnord obrirà divendres vinent, 5 de desembre, la temporada d'hivern 2014-2015. En espera de l'arribada de precipitacions en forma de neu i d'una baixada de temperatures, Vallnord garanteix, en aquests moments, l'obertura de la Coma del Forat d'Arcalís, amb la possibilitat d'ampliar les zones disponibles fins a la cota baixa del sector. El preu del forfet serà el de mig dia: 30 euros per als adults i 24 euros per als infants. L'aforament serà limitat d'acord amb les pistes i els remuntadors que es puguin activar finalment.

Depenent de la meteorologia i de la producció de neu de la xarxa de canons durant els propers dies, s'intentarà obrir la pista Megaverda fins a la cota baixa, l'Hortell, i la pista de la Canaleta.

Pel que fa als sectors d'Arinsal-Pal, des de Vallnord continuen treballant per obrir algunes de les zones, tot i que, a hores d'ara, no hi ha cap garantia que es pugui fer. Si no es pot oferir cap pista, es posarien en marxa el telecabina de la Massana i el dels Orriols, a Arinsal, i s'obririen els serveis de restauració dels edificis centrals de cara al cap de setmana.

Segons el Servei de Meteorologia d'Andorra, es preveu una baixada de temperatures, amb nevades per sobre dels 1.400-1.500 metres dijous vinent. Per a divendres, es preveu un cel globalment ennuvolat amb nevades, mentre que dissabte el temps serà més variable i els núvols presents donaran precipitacions.

LA MATEIXA SITUACIÓ que al 2011 / El que s'està vivint en aquest inici de temporada és molt similar al que va passar el 2011. Llavors la falta de neu va obligar a Vallnord a obrir parcialment a la zona de la Coma, per sobre dels 2.200 metres. Va ser el 3 de desembre. En el cas de Grandvalira va obrir, també de manera parcial, el 8 de desembre. I només ho va poder fer al sector del Pas de la Casa i a una part de Grau Roig (deu pistes en total).

Demà Grandvalira anunciarà si finalment obre pel pont de la Puríssima, i en quines condicions.

CAIGUDA DEL TURISME RUS / Obrir pel Pont de la Puríssima és important pels dos dominis en termes de facturació, ja que representa un percentatge important de tot el que es recapta a la temporada.

En qualsevol cas, les previsions tant de Vallnord com de Grandvalira són optimistes en relació a la xifra de forfets que es vendran aquest hivern. La caiguda del turisme rus degut a la cridi d'Ucraïna (que es xifra en vora el 10%, segons les previsions d'Andorra Turisme i de Niu Viatges), es compensarà per l'augment d'altres mercats, com l'anglès i l'alemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT