PUBLICITAT

Les associacions d'immigrants inicien la federació

  • L'objectiu és unificar la veu per tal de demanar millores des del consens
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Les diferents entitats que agrupen residents immigrants van iniciar ahir el camí per consolidar una federació que aglutini persones de diferent nacionalitat i que sigui la referència a Andorra a l'hora d'actuar com a interlocutor en aquesta matèria.

Així ho va explicar el president de la Casa de Portugal, David Borges, que va concretar com la reunió celebrada ahir a la mateixa seu de l'entitat lusitana va comptar amb la participació d'un gran nombre d'associacions culturals que operen al Principat. L'objectiu ahir era "la presa de posicionament" i la comprovació del "grau de predisposició" de les entitat a l'hora de federar-se sense haver de perdre la seva identitat, un punt davant el qual la consciència de sumar va primar.

Tot i això, a partir d'ara s'obre un període que es podria perllongar durant mig any i en el qual les diferents entitats hauran de comprovar en quina mesura els seus estatuts permeten aquesta unificació i resoldre els tràmits burocràtics per tal d'aconseguir la federació. A més, cada agrupació debatrà en el sí de la seva junta la posició final al respecte de la federació d'associacions en un ens global a Andorra. A dia d'avui, segons va expressar Borges, hi ha optimisme davant la possibilitat que aquest projecte tiri endavant en els pròxims mesos.

GRAN PARTICIPACIÓ A
la sessió informativa i de presa de contacte, el que es podria definir com la fase zero del projecte de federació, van assistir agrupacions tan diverses com la Casa de Galícia, Casa Rússia, Hijos de Lalín, Casa Madrid, Casa Andalusia o l'associació de francesos, entre d'altres. També van participar associacions de l'altra banda de l'atlàntic, com la que aglutina els residents de països caribenys. De fet, van ser moltes les associacions que van interessar-se pel projecte, independentment de què després vulguin caminar o no de la mà en l'agrupació final resultant.

VOCACIÓ APOLÍTICA Tot i que la federació podria contribuir a l'assistència de les associacions a taules especialitzades organitzades pel Govern, per exemple, amb una única veu, des de la Casa de Portugal es va remarcar que el projecte neix amb una voluntat diferent: "No volem que sigui una federació política", va resumir Borges. Altra cosa és que en les reivindicacions associades amb aquest col.lectiu s'hagi de prendre finalment partit.

La dinàmica de caminar cap a la federació és cada cop més important a Andorra, com així succeeix en l'àmbit empresarial en sectors com l'hoteler o el comercial. "Sempre és millor una bona entesa" entre els actors que operen "en un mateix camp", va explicar el president de la Casa de Portugal, entitat que ahir va exercir, com a impulsora principal, d'amfitriona del projecte. El pròxim pas està supeditat a la compatibilitat amb els diferents estatuts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT