PUBLICITAT

Tolosa acollirà un Dia d'Andorra per promoure intercanvis

  • La jornada servirà per potenciar tres sectors: noves tecnologies, educació i salut i benestar
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Malvy, durant la reunió d'ahir Foto: SFGA

Tolosa acollirà a la primavera la celebració d'un Dia d'Andorra per promoure els intercanvis econòmics amb la regió del Migdia-Pirineus. Aquest va ser un dels temes tractats en la reunió que van mantenir ahir el cap de Govern, Toni Martí, i el president del Consell Regional Migdia-Pirineus, Martin Malvy, a la mateixa Tolosa. El cap de Govern va fer referència a la llarga tradició d'estudiants que cursen els seus estudis a la regió, i va quantificar en més de 200 els alumnes del país a França, dels qual 146 van a l'Académie de Toulouse.

Un dels eixos de la reunió va ser la voluntat expressada per la delegació andorrana de reequilibrar les relacions econòmiques amb França a través de la potenciació dels intercanvis econòmics i turístics. En aquest sentit, les dues parts van coincidir que la celebració d'aquest Dia d'Andorra/Migdia Pirineus a Tolosa, que tindrà lloc la primavera vinent amb la voluntat d'esdevenir una cita anual, pot ser una «magnífica plataforma».

Per tirar endavant la iniciativa, un grup de treball s'encarregarà de la preparació d'un programa d'actes que tindrà molt present la potenciació dels tres sectors econòmics: noves tecnologies, educació i salut i benestar. Els organitzadors són conscients que l'èxit d'una iniciativa d'aquestes característiques passa per combinar la participació pública i la privada, amb la presència dels clústers i els principals agents econòmics. També van coincidir en la necessitat d'incrementar els intercanvis turístics i en la possibilitat de promocionar a Andorra els productes de qualitat alimentària de la regió francesa.

Lluita contra el canvi climàtic / La cooperació en l'àmbit de la Comunitat de Treball dels Pirineus va ser un dels punts de l'ordre del dia. En aquest sentit les dues parts van assolir l'acord de potenciar l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic. L'objectiu és que la cimera del Canvi Climàtic que se celebrarà a París la tardor del 2015 ajudi a donar visibilitat als Pirineus i als treballs específics que es desenvolupen en aquest àmbit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT