PUBLICITAT

Els padrins, la Via Làctia i l'univers

  • L'astrònom Joan Pujol analitza la immensitat de l'espai de manera divulgativa però rigorosa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Pujol explica als padrins les particularitats de la Via Làctia, ahir. Foto: ANA / M.T.

Una trentena d'usuaris de L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà va assistir ahir a la darrera xerrada de l'any dedicada a la gent gran amb el títol Via Làctia, la nostra galàxia. La xerrada va anar a càrrec de l'astrònom català Joan Pujol, que va donar a conèixer la Via Làctia i la va comparar amb altres galàxies, «per adonar-nos de la nostra petitesa en la immensitat de l'univers».

Joan Pujol va indicar que la intenció de la xerrada era acostar aquesta matèria d'una manera divulgativa, planera però rigorosa. Per aquest motiu, l'astrònom va anar comparant el planeta Terra amb diferents objectes –el sol, el sistema solar...–, i es va anar allunyant fins a mostrar «com n'és d'immens i desconegut l'univers». Pujol, que no és la primera vegada que visita Andorra per divulgar temes d'astronomia, va assegurar a l'ANA que sempre troba molt d'interès entre els assistents sobre aquesta matèria, i va apuntar com a idea a tenir en compte en un futur la possibilitat que el país es pugui dotar d'un centre d'atronomia per potenciar la divulgació, l'ensenyament i fins i tot la recerca en aquest àmbit.

La conferència d'ahir és la darrera activitat dirigida a la gent gran que la Fundació Crèdit Andorrà ha organitzat aquest trimestre. Precisament, una de les assistents, Feli Borrajo, va agrair les iniciatives que s'organitzen a L'espai dirigides a aquest col·lectiu, perquè «ens donen il·lusió i ganes de treballar». Borrajo va afegir que va assistir a la xerrada perquè li interessava molt la matèria, ja que «és un tema que no acabo d'entendre, del qual sempre m'ha agradat saber-ne més».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT