PUBLICITAT

Torna l'inspector Boix en la propera novel·la d'Albert Villaró

  • L'escriptor revela «la gran presa de pèl» que amaga ?Els Ambaixadors'
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Albert Villaró durant la presentació d'?Els Ambaixadors', ahir Foto: ÀLEX LARA

El protagonista de Blau de Prússia i L'escala del dolor, l'inspector Andreu Boix, torna. Ho va anunciar ahir l'escriptor Albert Villaró durant la presentació d'Els Ambaixadors al Principat. I ho fa amb una novel·la que parlarà de «conxorxes d'Estat», i tocarà el tema de la coexistència entre Andorra i Catalunya, i per tant, acariciarà aquella «por al canvi instal·lada al codi genètic andorrà».

La coexistència dels dos països ja és un tema que apareix a Els Ambaixadors, en el qual, tal i com va dir Sebastià Bennasar al mateix Villaró «el paper d'Andorra és més gran del que sembla al llegir-lo». L'escriptor va subratllar també el paper del personatge d'Esteve Albert dins l'obra, que fa tàndem amb el professor Fassman. Parlant d'aquest, la seva néta es va posar en contacte amb Villaró , també ho van fer els néts de l'Andreu Nin...ara bé, com a record, la família Carrasco, que va assistir en ple a la presentació del llibre a Barcelona. Al fill gran que feia 90 anys, Villaró li va escriure una dedicatòria especial: «Al fill de qui fou el primer president de la República Catalana», que li va respondre: «gràcies per haver fet viure el meu pare 15 anys més».

El capítol que li va agradar més escriure? El dels Fets del Palau, on Villaró capgira la història i són els falangistes els qui es reivindiquen. Però sobretot el joc, les bromes «enverinades» i elaborades, que porten Els Ambaixadors a ser «una gran presa de pèl». I, de fet, una de les coses que més li dol a Villaró és que «no hi hagi gent que s'hagi enfadat». Potser no s'han llegit el llebre, o potser no s'han manifestat.

Sense spoiler, els finals és una de les coses que li critica la gent a l'escriptor, però ell, del d'aquest llibre, n'està «especialment orgullós»: «m'agraden els finals oberts, la vida continua».

També li va agradar a Villaró la coberta, que, tot i que el llibre passa majoritàriament a Madrid, la imatge és de Barcelona: «hem van donar la millor explicació de la història: venen més els llibres que hi surt Barcelona». Juntament amb la teoria de l'escriptor – «vénen els titulars amb moltes a»– el proper llibre es dirà «abracadabra i sortirà a la portada Floquet de Neu». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT