PUBLICITAT

Menys visitants però més caixa al mes de novembre

  • L'ocupació hotelera va rondar el 35%, un 1,5 menys que l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona amb el seu equipatge per l'avinguda Carlemany. Foto: ÀLEX LARA

Tot i que les dades encara no són definitives, un primer balanç situa en un 35% el percentatge d'ocupació hotelera del mes de novembre, un punt i mig inferior respecte al mateix període de l'any passat, segons va explicar el portaveu de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián.

El petit descens del nombre de turistes es va veure compensat amb un augment de la facturació, és a dir, «hi ha hagut menys clients però han gastat més». Cal afegir, a més, l'increment dels preus de les habitacions que, de mitjana, va aplicar el sector aquest mes.

El fet que enguany la campanya de l'Andorra Shopping Festival només hagi durant dues setmanes en comptes de les quatre de l'edició passada, pot haver influït en aquesta moderada baixada de visitants.

La Unió Hotelera considera que encara és d'hora per fer-ne una valoració definitiva però el què és una dada objectiva és que « hi ha hagut 15 dies menys de comunicació i de presència en els mercats». El novembre és un mes tradicionalment fluix a nivell turístic i aquest any la circumstància que Tots Sants caigués en dissabte tampoc hi ha ajudat.

PREVISIONS DESEMBRE/ Al novembre també s'ha pogut constatar la tendència a la baixa del turisme rus i les previsions pel desembre, un mes bastant irregular, no són massa optimistes.

La Unió Hotelera preveu una caiguda d'aquest mercat als voltants del 35%, la qual cosa repercutirà negativament en la facturació del conjunt del sector ja que es tracta d'un tipus de turista d'alt poder adquisitiu i «que acostuma a realitzar estades llargues, entorn als 8 o 9 dies».

Julián va explicar que ara toca compensar el descens del mercat rus durant la temporada d'hivern amb «el reforçament d'altres com l'espanyol, el francès o l'israelià», aquest darrer en alça.

En qualsevol cas, la presència de la neu serà fonamental per aconseguir un major volum de clients, sobretot a partir del 24 de desembre on tradicionalment «el turista busca principalment gaudir del blanc element».

PONT DE LA PURÍSSIMA/ En el cas del pont de la Puríssima les visites al Principat s'efectuen majoritariament per fer les compres de Nadal i en un segon pla es planteja practicar l'esquí.

L'inici de la temporada queda pendent del fred i de la neu que sembla pot arribar en els propers dies si es compleixen les previsions del temps que anuncien nevades a partir dels 1.200 metres aquesta mateixa setmana.Si fos així la majoria de les estacions podrien inaugurar temporada i obri portes el cap de setmana vinent. Per tant, més que mai pendents del cel. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT