PUBLICITAT

Els propietaris descarten que es pugui fer un projecte faraònic

  • Baró segueix les negociacions per trobar «la millor solució per tots»
IMAR MARTÍNEZ
LA MASSANA

Periodic
Baró i Ferré en una sessió de comú de la Massana Foto: TONY LARA

A finals d'octubre el conseller de la minoria de la Massana, Robert Albós, va criticar la gestió de Ciutadans Compromesos respecte els terrenys de la unitat d'actuació N-12, concretament de la parcel·la de 2.000 metres quadrats situada entre el camí de les Palanques i l'avinguda del Través. Segons Albós, la majoria no estava fent «el màxim legalment ni juridica» per tirar endarrera els convenis signats a l'anterior legislatura que, amb el projecte de la primera revisió del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), permetrien als propietaris «construir un edifici de 45 metres d'alçada amb 14 plantes».

Albós fins i tot va presentar una imatge de com quedaria la zona en cas de fer-se una construcció d'aquestes característiques considerant que seria una «animalada» contra el plantejament urbanístic de la parròquia.

La voluntat dels propietaris / Per la seva part, el cònsol major de la Massana, David Baró, va evitar entrar en debat i va afirmar que ja s'havien començat les negociacions per modificar el conveni. A final de la setmana passada Baró va tornar a reunir-se amb el propietaris per continuar les negociacions i trobar «la millor solució per a tots». El cònsol major va reafirmar que la voluntat de les dues parts «no passa en cap moment» per fer una construcció faraònica que quedaria lluny de la línia arquitectònica i urbanística de la parròquia, descartant de forma rotunda el possible projecte que va presentar Albós. De fet, Baró va explicar que tots els propietaris «són veïns des de fa molts anys de la Massana» i que «estan en contra de qualsevol projecte d'aquestes característiques». Per tant, el cònsol major va confirmar que les reunions seguiran durant els propers mesos amb la voluntat d'arribar a un acord, i que els veïns de la Massana poden estar «tranquils» sobre el futur d'aquest terreny i les possibles construccions que s'hi duguin a terme.

El conveni / A la protesta d'Albós afirmant que no s'estava fent el màxim esforç jurídic, Baró va recordar que el conveni signat durant la legislatura anterior entre el comú, Govern i els propietaris dels 2.000 metres quadrats de la N-12 no es pot modificar de forma «unilateral», pel que es necessita arribar a un acord entre les parts per canviar-lo. Una de les opcions, segons va explicar Baró, seria construir, però amb la menor alçada possible marcada pel conveni i el POUP.

Els convenis entre les tres parts es van signar quan es plantejava construir-hi un museu arxiu dissenyat per l'arquitecte nord-americà Frank Gehry, dissenyador, entre d'altres, del Museu Guggenheim de Bilbao i que recentment ha rebut el premi Príncep d'Astúries de les Arts. Aquest projecte, que havia de ser l'Arxiu Nacional, es va arribar a pressupostar en 18 milions d'euros i es pretenien construir 6.000 metres quadrats en diferents plantes. Un cop trencat l'acord es va estudiar la possibilitat de fer un arxiu menys ostentós, però tampoc es va arribar a cap acord.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT