PUBLICITAT

La Trobada vinícola, un impuls per potenciar el turisme gastronòmic

  • Gil destaca que en aquesta 2a edició s'hagi arribat als 60 cellers
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Camp i Gil visiten els cellers assistents, ahir Foto: ANA / G.L.T.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va ser l'encarregat de donar ahir el tret de sortida a la II Trobada de microproductors de vi, a Sant Julià de Lòria. Camp va destacar la importància de diferenciar-se de l'entorn més immediat amb certàmens com aquest. També va assegurar que «és una pota més» de l'estratègia engegada per part del Govern per tal que «la tardor es converteixi en una estació de gastronomia» al país. Per la seva banda, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va celebrar el fet que en aquesta edició s'hagi arribat als 60 cellers i que s'hagi ampliat la presència internacional.

Fins diumenge, els cellers donaran a conèixer els seus productes. Entre ells hi haurà els quatre andorrans, tots ells de Sant Julià de Lòria, que aprofitaran la trobada per donar-se a conèixer frontera enllà, gràcies a la presència de nombrosos crítics i periodistes especialitzats.

UN GRAN ENVELAT / A banda, també s'organitzaran un seguit de xerrades i col·loquis al voltant de l'enologia al Centre de Congressos. L'espai de tast, mentrestant, s'ha ubicat en una gran envelat a la plaça de la Germandat.

Precisament, la cònsol major laurediana, Montserrat Gil, va destacar a l'ANA «la millora» que ha suposat aquest envelat a nivell d'espai. L'any passat, va admetre, «hi havia una carpa molt petiteta», ja que «no esperàvem l'èxit que vam tenir».

Gil va remarcar que la presència internacional és molt més important que en d'altres edicions. De fet, s'ha creat la figura del país convidat, que aquest any és Portugal i s'ha comptat amb la presència de cellers d'Espanya, França i, fins i tot, Hongria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT