PUBLICITAT

La FAAD plantarà cara a l'associació de minusvàlids

  • La Federació respondrà a les crítiques de l'entitat envers la seva gestió
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una persona en cadira de rodes Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat, FAAD, convoca pel proper dilluns a la tarda una junta extraordinària amb caràcter d'urgència per respondre a les acusacions de la presidenta de l'Associació de Minusvàlids i Disminuïts d'Andorra, Amida, Agustina Grandvallet, que va denunciar que molts dels seus associats no se senten representats per l'entitat que presideix Pere Valls. Un Valls que va dir estar «sorprès» per aquestes declaracions. En concret, la FAAD estudiarà si emprendrà algun tipus d'actuació més o menys contundent en un capítol més de l'històric enfrontament entre les diverses associacions que representen el col·lectiu de discapacitats al Principat. Valls no va voler avançar l'abast de les mesures i va sentir-se «traït» per la responsable d'Amida a la qual va oferir el càrrec de vicepresidenta de la Federació i al qual va renunciar un mes després de la seva nomenació.

POLÈMICA/ L'origen de la controvèrsia cal buscar-lo en les declaracions de Grandvallet, la qual va assegurar que «molts dels seus associats no se senten representats per la FAAD i són partidaris de desvincular-se de la mateixa». Tot i així va manifestar que fins al proper mes de gener no es plantegen prendre cap decisió. Amida es dóna un termini fins a principis de l'any vinent per estudiar quines poden ser les possibles actuacions per respondre al descontentament dels socis, especialment dels més joves. Fins i tot, Grandvallet no descarta convocar un referèndum entre els seus associats perquè sigui la majoria la que prengui la determinació més adient pels interessos de les persones que representa.

ANIVERSARI/ Aquest enfrontament arriba justament quan avui es compleix el 25è aniversari de la creació d'Amida. Actualment compta amb uns 400 socis i només el 15% tenen alguna discapacitat. La resta són associats que valoren la labor social que es fa des de l'entitat. Amida celebra un aniversari en el que continua viva la voluntat de defensar els interessos del col·lectiu a tots nivells: la feina, els accessos o el transport públic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT