PUBLICITAT

'Nick' aixeca expectació

  • L'estrena del film «100% andorrà» atreu més de 200 persones al Palau de Gel de Canillo
L. F. M
CANILLO

Periodic
Un moment de la presentació de la pel·lícula ?Nick', ahir a Anyós Park Foto: ÀLEX LARA

I set mesos després de la presentació del projecte... Nick, la pel·lícula 100% andorrana, «ja és una realitat» i ahir es va estrenar a la gran pantalla. Ho va fer al Palau de Gel de Canillo, en un acte on havien confirmat l'assistència més de 200 persones.

A la tarda, el director, José Pozo, acompanyat dels actors principals, el jove andorrà Cooper Crafar i l'anglesa Molly Malcom; l'actriu que ha realitzat tasques de producció, Elisabet Terri, i el músic, Eduard Quindós, i altres col·laboradors i membres de l'equip, van fer una roda de premsa per explicar com va anar el rodatge i per parlar del futur del film, que segons va assegurar el director, «es podrà veure a 60 països» –fa unes setmanes la pel·lícula es va presentar a l'American Film Maker, i Pozo va dir que «va agradar moltíssim», motiu pel qual confia «que arribin diferents ofertes de compra». Pozo estava emocionat i va felicitar tot el seu equip, si que va dir que hagués fet més canvis, però ja no podia apurar més –en va estar fent fins la nit abans de l'estrena. Va agrair també la col·laboració i recolzament de Bamf Producciones amb la seva productora, Imminent Productions; el seu representant Álex Samaranch, va assegurar que Nick «podrà competir tranquil·lament al mercat anglosaxó», en tractar-se d'un film internacional, lluny de definir nacionalitats i on l'important és la història. A més, «Pozo ha fet cinema com s'haurà de fer al sud d'Europa, agafant el toro per les banyes», és a dir, «optimitzant recursos i treien suc de les pedres».

Ahir a la tarda només havien vist el film Pozo i Terri, qui va dir sentir-se «orgullosa del resultat de qualitat».Cooper va explicar que estava nerviós i que hi havia escenes que les hauria pogut fer millor, però també va dir que Nick l'ha ajudat a créixer en dues vessants, en confiança i «en les habilitats per actuar». Malcom va dir que per a ella el film tenia tots els elements necessaris i un equilibri entre la comèdia i el thriller, també va dir estar molt nerviosa per l'estrena; va afegir que «ha estat una experiència fantàstica» i «m'ha agradat molt la manera d'explicar la història».

Per als que ahir no van poder veure la pel·lícula, una bona notícia: els cinemes Illa Carlemany la projectaran a principis de l'any que ve. I hi ha més: Nick representarà a Andorra a la Cimera Iberoamericana que se celebrarà a Veracruz, a Mèxic, el 8 i 9 de desembre. La trobada compta amb una mostra de cinema on cada país hi presenta una pel·lícula, i serà el primer cop que Andorra en podrà aportar una.

La pel·lícula ha comptat amb el suport d'Andorra Turisme i Pozo va subratllar que aquest primer llargmetratge pot ser una bona oportunitat per promocionar Andorra com a escenari cinematogràfic. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT