PUBLICITAT

La llei de protecció civil al dret a la intimitat es suavitza i s'aprova

  • Les esmenes reforcen la llibertat d'expressió i el secret professional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La majoria de DA va aprovar ahir la Llei qualificada de protecció civil als drets a la intimitat, a l'honor i a la pròpia imatge. L'oposició hi va votar en contra, tot i que tant el Grup Socialdemòcrata com el Grup Mixt van reconèixer les millores introduïdes al text en el treball en comissió. Gerard Barcia (SDP) va insistir en que continua creant inseguretat jurídica alhora que va considerar que implanta «un sistema de control i de repressió impropi del segle XXI», i l la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, va reiterar que el text malmet la llibertat d'expressió i el va titllar d'innecessari.

El ponent del text, el conseller general demòcrata, Carles Ensenyat, va defensar que per la via de les esmenes «s'ha reforçat la importància de la llibertat d'expressió i d'informació, s'ha reconegut el secret professional». A més, també va explicar que els operadors dels fòrums de debat no són responsables de les intromissions com tampoc ho són els proveïdors dels suports i eines digitals –buscadors, servidors o hostings. Ensenyat va insistir en que amb la protecció civil d'aquests drets es cobreix un buit legal i s'aporta una via més àgil per salvaguardar-los. I va insistir en l'assetjament a través de les xarxes digitals. També va reiterar que gràcies al treball en comissió, el conseller també va destacar que «s'ha simplificat l'emissió del consentiment, s'han obviat els prestadors de serveis d'intermediació, i s'ha fixat que els operadors dels fòrums de debat no siguin responsables dels continguts i que no els hagin de supervisar si no hi ha una notificació». El ministre d'Interior, Xavier Espot, va defensar l'objectiu de la llei i va destacar els canvis fets per la via d'esmenes.

En canvi, el conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Gerard Barcia, va lamentar que la llei trenca la filosofia de l'article 12 de la Constitució, i va assegurar que en lloc de protegir els drets a la intimitat, a l'honor i a la pròpia imatge, afecta negativament a la llibertat d'expressió i de comunicació dels mitjans.

A la qual cosa la consellera socialdemòcrata Rosa Gili va afegir que agraïa les millores fetes gràcies a les aportacions dels mitjans de comunicació i dels grups parlamentaris, però continuava considerant que el text atempta a la llibertat d'expressió, «tant dels ciutadans com dels mitjans de comunicació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT