PUBLICITAT

Ordino aprova un pressupost d'11,1 milions per al 2015

  • Es reserven 662.500 euros per donar suport a SECNOA
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els consellers i conselleres durant una sessió comunal anterior Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Ordino va aprovar ahir el pressupost per a l'exercici del proper 2015, que serà d'11.160.788,39 euros. Aquesta xifra és un 8,71% inferior a la del 2014 i, segons va assenyalar el conseller de Finances comunal, Jordi Ordoñez, «el pressupost s'ha reduït però es mantindran uns ingressos i despeses similars als d'anys anteriors». Va explicar que el descens de la partida pressupostària respecte a l'any 2014 és la conseqüència de no comptar, com sí s'incloïa en els tres exercicis anteriors, amb els ingressos per l'impost de construcció de la urbanització de La Querola, que ja ha estat finalitzada. Ordoñez va explicar que per tal d'equilibrar aquest descens dels ingressos, s'ha contemplat una reducció del 44,56% en inversió. Així, mentre que l'any passat s'hi van destinar 2,4 milions, ara es reduirà a 1,3 milions d'euros. Aquesta quantitat anirà destinada, sobretot, a la possible reubicació dels serveis socioeducatius de la parròquia, com les activitats artístiques i musicals. També es preveuen millores en l'accessibilitat del centre esportiu amb un pont a les Salines i la manutenció dels serveis dels que ja disposa Ordino.

L'administració tanca el 2014 amb un deute de 16,5 milions, el qual ascendeix a 20,9 milions si es tenen en compte les societats participades. Es reserven 662.500 euros a SECNOA perquè segueixi desenvolupant la gestió del camp de neu.

L'equip comunal preveu tancar la legislatura al 2015 amb un endeutament de 20,1 milions d'euros. Ordoñez va destacar que «és difícil seguir reduint la despesa corrent sense haver de suprimir els serveis bàsics dels que ja disposa la parròquia», el que impossibilita l'acompliment de la Llei de transferències als Comuns, de la qual va sol·licitar un replantejament i la seva adaptació a la realitat. Per la seva banda, l'oposició no va presentar cap objecció ja que, com va apuntar el conseller Enric Dolsa, «no hem estat electes per posar traves al funcionament del Comú sinó per representar al poble que ens ha triat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT