PUBLICITAT

La FAAD demana als Comuns col·laborar en la integració

  • El Manifest d'enguany reivindica la dignitat del col·lectiu
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una persona acompanya a un altre que porta cadira de rodes. Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Persones amb Discapacitat, FAAD, ha mantingut els primers contactes amb els comuns del país per tal d'aconseguir la col·laboració que faci possible que persones amb discapacitats puguin participar en les diferents activitats programades per les corporacions, especialment en les àrees dedicades als més joves. Segons va explicar el president de l'entitat, Pere Valls, la primera trobada va tenir lloc amb els representants del departament de joventut de la corporació escaldenca. Valls va manifestar que aquest és «un dels camins que hem d'explotar» dintre del pla estratègic que s'ha fixat pels propers anys la nova junta sortida de l'assemblea del juny passat. L'entitat té previst mantenir una seguit de reunions amb els cònsols corresponents per fer-lis arribar diverses propostes de col·laboració a través dels àmbits de l'esport, l'esbarjo, el lleure i la cultura.

COMMEMORACIÓ/ Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tindrà lloc el proper 3 de desembre, la FAAD ha previst activitats en forma de xerrades i taules rodones que s'iniciaran aquest divendres i es perllongaran fins el mateix dimecres amb un acte commemoratiu a la sala Àgora de la capital on es llegirà un Manifest que enguany se centra en la necessitat de respectar la dignitat dels discapacitats com «un dret fonamental de tota persona». En concret, el document reclama la dignitat a través de la integració social, de la incorporació al món laboral i de l'accesibilitat universal.

El darrer punt fa referència a la necessitat d'establir«punts de mira més oberts» que no només vagin dirigits exclusivament a aquestes persones sinó que també es facin extensius a la resta de la societat, «des de la mare que porta el cotxet del nadó pel carrer fins col·locar escales que permetin fàcils accessos per a tothom...». El programa d'actes es complementarà demà dissabte amb una ponència i una taula rodona a la sala Inúu de Caldea on participaran «una petita elit de personalitats que es dediquen a tractar la malaltia d'alzheimer i altres demències».

El diumenge s'ha organitzat una demostració de petites disciplines en les mitges part del partit que jugarà,al pavelló de Govern, el primer equip del Morabanc amb el València. I el dimarts alguns infants es previst que entrenin amb els jugadors del club andorrà. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT