PUBLICITAT

Més andorrans demanen ajuts pel lloguer

  • Se'n beneficien 862 famílies, el 71,5% de les que havien sol·licitat la subvenció
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El ministre de Finances, Jordi Cinca, també va anunciar ahir que el Govern atorgarà 1,5 milions a la convocatòria 2014 d'ajuts a l'habitatge de lloguer per a l'any que ve. La subvenció beneficiarà 860 famílies de les 1203 que la van sol·licitar.

Cinca va explicar que el nombre de sol·licituds presentades és un 2,1% inferior a la de l'any passat i es va felicitar amb prudència d'aquesta dada. «És el primer any, després de diversos anys en que el nombre de sol·licituds s'incrementava que retrocedeix», va explicar. I va afegir que «això indica un canvi de tendència encara que sigui per la baixada d'un nombre molt petit».

El ministre va precisar que «de les 1203 sol·licituds rebudes, 860 són favorables mentre que 343 són desfavorables», i va matisar que «aquestes xifres ens situen en la mateixa línia que anys anteriors».

En quant a la quantificació de les subvencions Cinca va dir que «sumen 1.522.543 euros amb una baixada poc significativa respecte l'any passat, del 0,6%».

Més nacionals amb problemes / El que si va voler destacar el ministre és que el nombre d'andorrans que sol·licita ajuda per pagar el lloguer s'incrementa cada any. I si al 2013 el 19,5% dels subvencionats eren nacionals, aquest any el 23% ho són. Per nacionalitats els espanyols són el col·lectiu que rep més ajuts amb el 30,42%, seguit pels portuguesos amb el 29%. Els andorrans arriben doncs en tercera posició. Molt més lluny se situen altres nacionalitats com la marroquina (5%), la francesa (3%) o l'argentina (1,5%). L'import mig de les subvencions mensuals va des dels 197 euros per a famílies nombroses fins als 138 euros per a les persones grans, passant pels 161 euros per a famílies monoparentals, 155 euros per a les persones amb limitacions o els 133 per a d'altres. Per col·lectius, aquest grup indefinit s'endurà el gruix de la subvenció de l'any que ve amb el 36%. Segueixen les famílies monoparentals amb el 29%, les persones grans amb el 17%, els joves amb el 8% i les famílies nombroses amb el 6%. Per parròquies, Andorra la Vella concentra el gruix de les demandes amb 358 ajudes atorgades. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT