PUBLICITAT

La subestació de FEDA del pont de la Margineda es trasllada

  • El Comú celebra que la parapública la reubiqui a la Borda Vidal
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer i Minguillon abans de començar la sessió de consell d'ahir a Andorra la Vella Foto: TONY LARA

Després d'anys de reivindicacions per, com a mínim, que s'embellís la subestació de FEDA situada molt a prop del pont romànic de la Margineda, finalment la parapública ha decidit traslladar-la per situar-la a la Borda Vidal, a Sant Julià de Lòria. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va confirmar que el terreny on estava previst fer-ne l'ampliació, després de conèixer la decisió presa per FEDA, quedarà «desafectat» i tornarà a ser propietat pública, sent sòl urbà consolidat i zona industrial.

Ferrar va celebrar que amb la reubicació la subestació deixarà de provocar un «impacte paisatgístic» sobre el pont romànic de la Margineda i va explicar que «hi ha la possibilitat» de construir-hi indústries o urbanitzar el sòl, però va recordar que «s'haurà de fer d'acord amb les lleis existents sobre els entorns de protecció». Encara no hi ha terminis previstos perquè depenen en gran mesura de la prapública.

2,5 milions de superàvit / La consellera delegada de Finances del Comú, Maria Carme Nin, va presentar ahir durant la sessió de Consell la liquidació pressupostà del tercer trimestre. El balanç final a 30 de setembre és de 2,5 milions d'euros favorables per la parròquia. Ferrar va assegurar que es tancarà l'any amb superàvit, però es va mostrar prudent a l'hora de donar una xifra tenint en compte «els imprevistos que poden sorgir» i les obres i parts del pressupost que encara queden per liquidar.

Un d'aquest imprevistos són els prop de 570.000 euros que finalment costarà la planta de tractament de l'aigua, 200.000 euros més del que s'havia pressupostat en un principi. Tot i això, Ferrer va afirmar que l'augment del cost entra dins la normalitat tenint en compte que el concurs nacional per adjudicar els treballs es basava en «clàusules molt tècniques» difícilment calculables de forma prèvia, i va afegir que el concurs s'ha adjudicat a l'empresa que complia els requisits al preu més baix i que els diners destinats sortiran d'altres partides que finalment, la majoria d'elles, no s'han tirat endavant.

Crítiques de Vila / El conseller del grup mixt, Josep Vila, va criticar que el Comú enviés un conseller a la beatificació del membre de l'Opus Dei, Álvaro de Portillo, el passat setembre a Madrid. Vila va assegurar que el Comú s'hauria «d'abstenir» d'anar a actes religiosos com aquest. Ferrer va respondre al conseller del grup mixt justificant que s'intenta assistir a tots els actes als que se'ls convida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT