PUBLICITAT

Encamp destina 40.000 euros a ajudes socials durant el 2014

  • Gairebé un centenar de famílies han sol·licitat prestacions al Comú
MARISA DA COSTA
ENCAMP

Periodic
Una de les sales d'esbarjo de l'escola bressol d'Encamp Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Encamp preveu tancar l'any havent atorgat 40.000 euros en prestacions socials, repartides entre aproximadament 100 famílies de la parròquia. La consellera encampadana de Cultura, Benestar Social i Família, Olga Moreno, va presentar ahir el balanç del primer any d'aplicació del reglament de prestacions socials, el qual va valorar molt positivament.

L'objectiu perseguit amb l'aprovació d'aquest reglament és arribar directament a les famílies que pateixen una situació més precària. Els ajuts estan destinats, sobretot, als infants compresos entre l'edat de 0 i 12 anys, per tal que puguin assistir a l'escola bressol de la parròquia, a les activitats culturals i esportives o bé a l'àrea de jovent. No obstant això, també se n'han beneficiat joves majors de 12 anys i persones adultes amb discapacitats.

Moreno va destacar «la prudència, sensibilitat i transparència» amb les que es tracten tots els casos, animant a les famílies més necessitades a perdre la vergonya a l'hora de sol·licitar aquestes prestacions.

Passos a seguir/ Aquells qui ho necessitin només s'han de dirigir al Departament de Social d'Encamp per parlar amb la treballadora social. Un cop els tècnics comunals i de Govern han estudiat el cas, el consell de Comú resol atorgar o no la prestació. En el que portem d'any, unes 60 famílies s'han beneficiat del nou pla, que ja ha entregat 37.000 euros.

Abans de l'aparició d'aquesta norma social, eren les empreses les que cada mes rebien l'aportació econòmica del Comú. Ara només van dirigides als qui realment ho necessiten, el que també suposa un estalvi per a l'òrgan comunal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT