PUBLICITAT

Alerta per estafes en compra de productes d'alta gamma

  • Els autors utilitzen documents bancaris, targetes i identitats falses
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos policies durant un control Foto: TONY LARA

La Policia va rebre darrerament algunes denúncies per estafes a establiments comercials del país, de persones que van adquirir productes d'alta gamma d'elevat valor econòmic amb transaccions sense la presència física de les targetes o la validació electrònica. Les compres s'efectuaven per telèfon o correu electrònic amb una identitat falsa i targetes d'entitats estrangeres. Més recentment, els autors d'aquesta estafa havien canviat el modus operandi, i aconseguien acreditar el pagament dels productes adquirits mitjançant un document bancari fals, va informar la Policia. Per aquest motiu, el Cos demana que es prenguin precaucions a l'hora d'efectuar aquest tipus de transaccions.

La Policia va informar que els estafadors contacten per telèfon o correu electrònic amb l'establiment, interessant-se per un o diversos articles i faciliten una identitat falsa així com informació de targetes de crèdit emeses per entitats estrangeres per efectuar la compra. En cas que la transacció manual es faci satisfactòriament, la mercaderia s'envia a través d'empreses de missatgeria o és recollida per algun altre mitjà de transport, de manera que els defraudadors es mantenen fora de les fronteres andorranes.

SEGUEIXEN FINS L'ALERTA DEL BANC / Una vegada els estafadors adquireixen la mercaderia, intenten efectuar posteriorment d'altres adquisicions al mateix comerç, fins al moment que el banc operador alerta del frau a l'establiment, tractant-se d'operacions realitzades manualment en què la víctima final és el propi establiment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT