PUBLICITAT

Tres nedadors al Mundial

  • La FAN exigirà a Ramírez baixar dels 59 segons en els 100 lliures, prova que ha preparat a consciència
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Arias, Ramírez i Feo, els tres últims nedadors de la FAN al Mundial de Barcelona 2013 Foto: FAN

Doha serà la seu dels pròxims Campionats del Món absoluts de piscina curta. A la capital de Qatar hi viatjaran tres nedadors de la Federació de Natació: Mònica Ramírez, Pol Arias i Nàdia Tudó. Per a la primera, l'exigència és la més alta, perquè se li demanarà rebaixar marques i especialment els 59s en els 100 lliures, mentre que per a Pol Arias la demanda serà millorar els seus temps, i en el cas de la jove Tudó el que es pretén és que comenci a competir en proves internacionals com aquesta agafant la màxima experiència possible. La cita serà del 3 al 7 de desembre.

Doha tornarà a ser el centre de les mirades de la natació després que fa uns mesos organitzés una competició FINA en què hi van ser presents les grans figures de la natació mundial com ara l'espanyola Mireia Belmonte. Ara hi tornarà el circ mundial i entre ells hi hauran tres andorrans. Mònica Ramírez és la nedadora que tindrà més pressió, ja que des de la FAN se li està demanant que doni un petit salt en algunes distàncies en què s'està fent força sacrifici, com ara els 100m lliures. En aquesta prova, Ramírez té un millor temps de 59,16s aconseguit el passat cap de setmana en la cita de l'Hipocampus, i marca que significava un nou rècord d'Andorra. El que es vol és que rebaixi els 59s perquè es considera que està en condicions de fer-ho. «És per això que estem treballant des del mes del setembre», va dir l'entrenador de la Federació, Sergio Rayo. Així mateix, un altre objectiu clar és el rècord d'Andorra de 50 lliures: 27,60s.

LES PROVES, UNA A UNA / L'expedició andorrana viatjarà a Doha demà divendres per entrenar ja a la capital de Qatar a partir del dia 1. El primer dia de competició, el 3 de desembre, Ramírez serà als 100 esquena amb la intenció de «provar-se», segons Rayo. «La idea és que arribi fina i nedi bé», hi va afegir el tècnic.

El dia 4 l'andorrana repetirà, ara en els 100 lliures on ha de baixar de 59s, i amb Nàdia Tudó, que debutarà. En aquesta prova té 1min 02s, i hauria de millorar-ho, segons Rayo.

El 5, divendres, Pol Arias tindrà els 400 metres (4min 06s és el seu temps), i el 6 arriben els 50 lliures de Ramírez (27,60s) i Tudó (28,44s), mentre que el dissabte 7 acaba la competició amb els 200 lliures de la jove nedadora (2min 14s) i els 1.500 d'Arias (16min 04s).

EL PREU DE LES ENTRADES, MOLT BAIX / Qatar és últimament en gran part dels esdeveniments esportius. Totes les competicions acaben caient en la xarxa desplegada per les autoritats qatarís, tal vegada portats per les excel·lències econòmiques d'aquest país. En tot cas, el que sobta és que el seguiment esportiu dins d'aquest país no és tan alt com s'espera en cap de les proves que s'hi organitzen. Tal vegada és per això que per a aquest Mundial de natació en piscina de 25m el preu de les entrades sigui molt barat: 8 euros.

els últims mundials d'andorra / Les últimes cites mundialistes també van tenir representació andorrana, també amb invitacions. A Istambul 2012, també de 25 metres, la FAN hi va anar amb Ramírez, Oriol Cuñat i Hocine Haciane. En l'última gran cita, la dels Mundials de piscina llarga de Barcelona 2013, hi van competir Ramírez, Arias i Pablo Feo. Aquest últim ha deixat la competició per dedicar-se als estudis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT