PUBLICITAT

Trobada en favor d'eliminar tot tipus de violència vers les dones

  • Cortés destaca la necessitat de fer visibles els casos de maltractament
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: SFG

En el marc del dia mundial contra la violència de gènere, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella va acollir ahir un videofòrum centrat en la lluita per l'eradicació de qualsevol mena de violència vers la dona.

Durant l'acte es va presentar l'associació Sakura-Onna, una agrupació nascuda l'any 2009 i que s'empara sota el lema NO és NO (qualsevol acte més enllà d'un no és una agressió sexual). La seva creadora, la psicòloga social andorrana Vanessa M. Cortés, va ser ahir l'encarregada de transferir al públic la necessitat de «visibilitzar qualsevol tipus de violència que afecti a les dones» en tots els àmbits quotidians, ja sigui a casa, a la feina o entre els amics. A més de defensar el feminisme com a moviment social gràcies al qual s'avança en l'eliminació de la violència sexual, Cortés va defensar la importància de donar veu als homes que estan en contra d'aquesta forma de maltractament i la necessitat d'ajudar a les dones que el pateixen a denunciar-lo i no amagar-se.

Després de la intervenció en la que va explicar l'oposició entre el feminisme i el masclisme, la presidenta de Sakura-Onna va presentar un documental on explica els seus camps d'actuació i on els homes que apareixen donen la seva opinió sobre la violència de gènere.

Intervenció de la ministra/ Cristina Rodríguez, ministra de Salut i Benestar, va apuntar durant la trobada els avenços que es fan amb la proposició de llei contra la violència de gènere i va destacar el treball que estan fent els ministeris de Justícia i Interior, Salut i Benestar i Educació en favor de la sensibilització, la prevenció i l'atenció tant a les víctimes com a les seves famílies. Rodríguez va assenyalar la col·laboració entre l'Associació de Dones d'Andorra i el Departament de Treball per lluitar contra el mobbing, sobre el que va admetre que «hi ha feina a fer».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT