PUBLICITAT

El Mercat de Nadal aplegarà alimentació, artesania i decoració

  • La pista de gel tornarà a ser l'activitat estrella, amb jocs nous
MARISA DA COSTA
LA MASSANA

Periodic
Nens gaudint de la pista de gel de la Massana, el Nadal passat Foto: EDUARD COMELLAS

La plaça de les Fontetes a la Massana tornarà a acollir el ja tradicional Mercat de Nadal de la parròquia. El proper divendres 28 de novembre, a les sis de la tarda, l'obertura de l'enllumenat de Nadal donarà el tret de sortida a la fira. Com l'any passat, aquesta edició es dividirà en dos caps de setmana, aprofitant els dies de més afluència. Així, del 28 al 30 de novembre i del 5 al 8 de desembre, una vintena de comerciants contribuiran en la creació d'un entorn més nadalenc, farcit d'artesania, alimentació i objectes de decoració emmarcats en les properes festes.

Segons va informar ahir la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú de la Massana, Jael Pozo, l'objectiu de distribuir la fira com les diferents activitats preparades per animar-la en dos caps de setmana llargs, en lloc de fer-ho 15 dies seguits, «és per millorar l'oferta i el servei que es dóna tant al públic resident com als turistes». Amb aquest mercat no només s'incentiva els comerços que en formaran part, sinó qeu la finalitat també és dinamitzar tots els carrers de la Massana. Per aquest motiu, tothom qui s' apropi a berenar a alguna de les granges o cafeteries de la parròquia, rebrà un obsequi presentant el tiquet a l'oficina de turisme. A més, se sortejarà una cistella amb productes del mateix mercat entre els clients. Molts dels estands que participen de la iniciativa repeteixen experiència. També torna la pista de gel, que ahir es va començar a muntar i que aquest any inclourà nous entreteniments per als més petits.

Actuacions musicals/ Durant els dies en què se celebrarà el mercat nadalenc, diversos grups musicals −tant del país com de fora − faran gala dels seus repertoris. Hi haurà vàries cantades de nadales repartides entre els diferents dies de fira i que vindran de la mà del cor dels Petits cantors d'Andorra, de la Coral Sant Antoni o dels alumnes de l'Escola de música de les Valls del Nord. A més de les nadales, The Sey Sisters, un trio de ghaneses que actualment viu a Barcelona, faran gaudir el públic amb el seu gospel.

Per últim, un dels compositors més coneguts del Principat, Jordi Balagueró, presentarà el proper dia 6 de desembre el seu nou disc: Esperança.

Degustacions i tallers/ Els comerciants del sector de l'alimentació que participaran a la fira es van posar d'acord per donar a tastar als clients els productes que hi oferiran. Entre altres delícies, els qui es passin per la plaça de les Fontetes els dies de fira podran degustar exquisideses com vi calent o xocolata desfeta per fer passar el fred. Per acompanyar, tindran la difícil tasca de triar entre xarop de pinya d'avet, confitura de ceba amb ceps, all i oli de figues i altres especialitats artesanals com una cervesa andorrana.

La dansa, la gastronomia i les manualitats seran les protagonistes dels cursets que també s'impartiran en les diferents paradetes.

Per als més petits/ La representació de l'obra l'Illa del tresor o la barbacoa de núvols són dues de les activitats programades especialment per als infants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT