PUBLICITAT

Comencen les IX Jornades de Formació de Síndics

  • La Seu acollirà avui i demà una cinquantena de defensors locals
EL PERIÒDIC
La seu d?urgell

La Seu d'Urgell acollirà avui i demà les IX Jornades de Formació, organitzades conjuntament pel Fòrum SD (de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya) i l'Ajuntament urgellenc. Està previst que hi assisteixin una seixantena de persones en unes sessions formatives tindran lloc a la Sala de la Immaculada.

La inauguració de les jornades tindrà lloc a les deu del matí en un acte que anirà a càrrec de la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives; el president del FòrumSD i síndic de Lleida, Josep Giné, i el síndic de la Seu d'Urgell, Àngel Rúbio.

El programa seguirà amb la ponència «Resolucions des de l'equitat, resolucions des de la legalitat», que anirà a càrrec de Laura Díez Bueso, catedràtica en Dret Constitucional, professora titular de Dret Constitucional i exadjunta al Síndic de Greuges de Catalunya; i Jordi Turron Serra, secretari de l'Ajuntament de Banyoles. A dos quarts d'una del migdia se celebrarà un debat entre els participants.

A dos quarts de cinc de la tarda es reprendrà la jornada amb la ponència «Renda bàsica de ciutadania: un dret ciutadà?», amb Daniel Raventós Pañella, doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia a la facultat d'Economia i empresa de la Universitat de Barcelona.

Pel que fa a la sessió de dijous, a les deu de la matí es durà a terme la taula rodona «Equitat i legalitat: una pràctica en tensió», en la que hi participaran Isabel Marquès, síndica de greuges de Terrassa; Juan Ignacio Soto Valle, secretari de la FMC i membre del CSITAL; Joana Ricardo Hoyos, cap dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; i Manel Sanz, assessor de l'Oficina de la Síndica de Greuges de Barcelona. A dos quarts d'una del migdia es llegiran les conclusions de les sessions formatives.

L'acte oficial de cloenda de les IX Jornades de Formació de Síndics i Defensors locals de Catalunya tindrà lloc a dos quarts de dues del migdia i hi intervindran el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president del FòrumSD, Josep Giné; i el síndic de greuges de la Seu d'Urgell, Àngel Rubio.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT