PUBLICITAT

Igualtat entre residents

  • Abans de la fusió hi havia diferències notables entre treballadors i usuaris dels centres H L'objectiu és treballar segons el grau de dependència
IMAR MARTÍNEZ
SANTA COLOMA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Una de les principals preocupacions quan es va decidir unificar els centres va ser igualar les condicions tant dels treballadors com dels usuaris. La principal diferència, segons va explicar Garijo, és que el residents d'El Cedre estaven en règim assistit mentre que els del Solar d'Enclar estaven en no assistit. Això vol dir que, en el pressupost de cada resident, s'hi incloïen els tractaments externs que havien de rebre, mentre que en l'altre cas les despeses anaven a part. Actualment hi ha encara 42 usuaris a El Cedre amb el règim no assistit.

Ara, hi ha un metge al centre que atén els usuaris els residents del programa no assistit, tot i que en els casos que es vulgui, poden seguir anat al metge de capçalera. En un «futur immediat, desembre o gener» es vol implantar la «unidosi» de forma que l'usuari no haurà de comprar els medicaments a la farmàcia sinó que serà el mateix centre el qui disposarà de tot el necessari. Garijo va explicar que, al principi, la medicació l'hauran de pagar tal i com s'ha fet fins ara, però va exposar que l'objectiu és que l'ajuda en el finançament per la compra d'aquestes medicines depengui del grau de dependència de cada padrí. El coordinador assistencial d'El Cedre va reconèixer que «la decisió de depèn del SAAS, sinó que ja està en mans del Govern», i va afegir que «un cop decideixin repartir la despesa segons el grau de dependència, ho implantarem». El grau de dependència és decidit per la Comissió de Valoració Sociosanitària (COVASS), mitjançant dues escales: l'escala Barthel i l'escala Pfeiffer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT