PUBLICITAT

Escaldes tanca el trimestre amb un superàvit de 2,3 milions

  • Es preveu cloure l'any amb un endeutament de 26,6 milions d'euros
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els cònsols d'Escaldes-Engordany i varis consellers durant la sessió de Consell del Comú, ahir Foto: ÀLEX LARA

La sessió ordinària del Consell del Comú d'Escaldes-Engordany va transcórrer ahir sense grans controvèrsies entre majoria i minoria. L'ordre del dia va estar dominat per la vessant urbanística, però també es va presentar el seguiment del balanç pressupostari dels darrers tres mesos i la creació d'una mútua per als agents de circulació de la parròquia. Durant la sessió d'ahir es va aprovar la liquidació pressupostària a 30 de setembre amb un superàvit de 2,3 milions d'euros. La consellera de Finances comunal, Núria Gómez, va informar que el darrer trimestre es va registrar un ingrés de 16,2 milions d'euros, un 2,5% més que les despeses, que van ser de 13,9 milions d'euros. Gómez va destacar que l'execució de les despeses ha estat ajustada a les previsions i es calcula tancar el 2014 amb un deute de 26,6 milions d'euros.

Aprovació d'obres/ Ahir es van aprovar vàries obres, a més del canvi de nom de quatre carrers de la parròquia. Ara, la cruïlla entre la carretera dels vilars i el nou vial s'anomenarà Carrer de les Llenguaderes, i el camí fins a l'escola Sant Armengol es dirà Camí del Roc de Sant Pere. La cruïlla entre Fiter i Rossell i el carrer sense sortida rebrà el nom de Carrer dels Pardals, i el que es dirigeix vers el nou Carrer, serà el del Falgueró.

Pel que fa a les obres, el Comú escaldenc va llogat unes parcel·les on crearà 100 nous aparcaments i un parc infantil a la zona del Falgueró. També es va donar el vist-i-plau a l'ampliació de la plaça Santa Anna. Les obres d'embelliment del terreny de l'antic hotel Pla acabaran dos dies abans de la primera representació del Pessebre Vivent, que s'estrena el 20 de desembre. Per últim, els serveis de l'avinguda del Pessebre seran remodelats a partir de principis de l'any vinent. El finançament el completaran Capesa, FEDA i Andorra Telecom. D'altra banda, CARISMA disposarà d'un local al carrer Mossèn Adellach per vendre objectes provinents de donacions. Els beneficis es destinaran a ONGs del país.

Mútua per als agents de circulació/ Escaldes-Engordany va optar finalment per crear, a partir de gener del 2015, una mútua per cobrir els accidents laborals i les possibles baixes d'invalidesa dels seus agents de circulació. Per aprovisionar el fons d'aquesta mútua, els agents hauran d'aportar entre un 0,5% i un 3% del seu salari mensual. Inicialment, es preveu que la contribució sigui d'un 1,5% del sou fins proveir el fons amb 48.000 euros.

L'òrgan comunal s'encarregaria d'avançar els diners per la baixa laboral en cas que li fos necessària a algun agent abans no hagi generat prou ingressos amb l'aportació mensual al fons. El projecte encara no està del tot enllestit, ja que cal arrodonir certs aspectes apuntats per l'oposició i atendre les sol·licituds dels agents. Es preveu crear una comissió que es trobarà una vegada cada sis mesos per gestionar i millorar el pla i que en principi reunirà un dels cònsols, un agent, un representant dels treballadors i el director de Recursos Humans. Cèlia Vendrell, consellera de la minoria, va demanar una major participació per part dels agents i també que l'oposició formi part d'aquest grup de control.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT