PUBLICITAT

El Consell última la llei contra el miasma social

  • Els grups parlamentaris presenten les directrius del text consensuat
G.GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Les conselleres generals Patricia Riberaygua (DA), Sílvia Bonet (SDP) i Mariona González (PS), presenten aquest matí els eixos en els que se sustenta la proposició de llei per l'eradicació de la violència de gènere i la violència domèstica. Riberaygua va explicar ahir que «la idea és que els tres grups parlamentaris consensuessin el text per poder anar ràpid, després hi haurà el criteri del Govern, i podrem aprovar la llei aquesta legislatura». I va destacar la importància del consens però també del text per «perfilar una llei que sigui efectiva des del primer dia». Riberaygua va afegir que estan esperant resposta del Ministeri de la Justícia perquè «el text requereix canvis en els procediments civil i penal i el Codi Penal». I va insistir en les actuacions de prevenció que es posaran en marxa una vegada aprovat el text. «El missatge que volem transmetre a totes les generacions i a les generacions futures és que no s'ha de violentar ni la dona ni cap altre membre de la família», va dir i va matisar que «farem campanya a tots nivells, començant per l'escola».

Riberaygua també va voler precisar que «actualment ja disposem d'un servei integral dirigit a la dona i hem volgut col·laborar-hi estretament». Cosa que «ens ha permès adonar-nos del què existeix i del que faltava per donar-hi cobertura amb aquesta proposició de llei». Ara per ara, les dones víctimes de maltractaments o de violència domèstica reben atenció jurídica, psicològica, sanitària i se'ls proporciona si cal un habitatge per allunyar-les del maltractador. No obstant això, Riberaygua va dir que «estem estudiant la possibilitat de fer fora el maltractador de casa per no pertorbar més la vida familiar».

Llei d'igualtat / El conseller de DA, Carles Ensenyat que també ha participat en l'elaboració del text va anunciar que «en principi la llei inclourà el mandat que en el Govern, en un període d'un any presenti un projecte de llei sobre la igualtat i la no discriminació per orientació sexual, religiosa, raça o cultura». Ensenyat va argumentar la necessitat de legislar en aquest àmbit per lluitar contra el mobbing laboral que actualment ja afecta més les dones que els homes, per exemple, i altres situacions discriminatòries. En quant a la proposició de llei contra la violència de gènere i violència domèstica, va explicar que «una part se centra en l'atenció a les víctimes, el procediment que cal seguir quan una dona denuncia l'agressor perquè no sigui objecte de represàlies», i va afegir que «una altra part, però, motl important se centra en la prevenció començant per l'escola».

Ensenyat també va reiterar que la proposició de llei «requereix modificacions al Codi Penal i estem pendents del Ministeri de la Justícia que ens les farà arribar la setmana que ve». I va destacar que com que el text «s'ha consensuat i no hi haurà esmenes, el criteri del Govern serà positiu perquè ja és coneixedor del text,el podrem aprovar abans de finals d'any». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT