PUBLICITAT

4.000 alumnes participen a la Jornada d'Escoles Verdes

  • L'esport i les activitats a l'aire lliure, així com el seu impacte en el medi ambient, temes escollits
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Camp i Torredà durant la Jornada d'Escoles Verdes a Aixovall, ahir Foto: ANA / M.C.

Uns 4.000 dels 10.000 alumnes que hi ha al Principat participen en el projecte d'Escoles Verdes, que aquest any incorpora el Centre de Formació Professional d'Aixovall. Aquesta és una de les iniciatives de Medi Ambient per conscienciar els ciutadans i sobretot els joves perquè «quan siguin adults tinguin més consciència ecològica», com va apuntar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. Per aquest 2014, el tema escollit és l'esport i les activitats a l'aire lliure i el seu impacte en el medi ambient. Encara que el ministre va reconèixer que hi ha bastant de respecte va indicar que cal seguir treballant per tenir unes muntanyes transitades però sense residus.

Actes com els que es realitzen durant la Setmana europea de prevenció de residus serveixen per fer «taca d'oli» i promoure el respecte i la sensibilització envers la conservació del medi ambient. Així ho va manifestar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, durant la inauguració d'aquest esdeveniment amb la jornada d'Escoles Verdes.

L'objectiu, va manifestar a l'ANA, és que s'emprin menys productes no sostenibles mediambientalment i promoure la reutilització, per equilibrar-ho amb el reciclatge.

La inauguració d'aquesta jornada es va fer al centre de Formació Professional d'Aixovall, que s'incorpora al programa d'Escoles Verdes. De moment, arriba a set escoles del Principat, majoritàriament del sistema educatiu andorrà, però com va assenyalar el ministre volen arribar al màxim de centres.

Pel que fa a la temàtica d'aquest any sobre l'impacte de l'esport en el medi ambient, Camp va citar un exemple positiu i un de negatiu. El primer l'Ultra Trail que posa en marxa la logística necessària per no deixar residus a la muntanya i el segon l'ús dels refugis que, en ocasions, genera deixalles, vandalisme o pràctiques de botellón. «A mida que es va massificant cal ser més curós per mantenir les muntanyes netes», va reclamar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT