PUBLICITAT

Dallerès qualifica de "repugnant acte premeditat" l'acomiadament de Metayer

  • El síndic parla d'un acord "escandalós, vergonyós, miserable i mesquí"
  • Lamenta que hagi estat acomiadada "com si es tractés d'un animal rabiós"
30092010_dalleres
El sÍndic general, Josep Dallerès amn una de les persones que va protestar dimecres a la Casa de la Vall. Foro: TONY LARA
El síndic general, Josep Dallerès, ha qualificat de "joc brut" i de "repugnant acte premeditat amb la intenció de fer mal" l'acomiadament de Catherine Metayer, la fins ara directora del Cor dels Petits Cantors d'Andorra. Així de contundent s'ha mostrat en el comentari fet al programa Ningú és perfecte  de Cadena Pirenaica. Dallerès ha deixat clar que no comparteix i denúncia les "mesquines" motivacions que han portat a l'acomiadament i ha afegit que, "venint de les instàncies que venen", aquest fet hauria de "preocupar molt a la ciutadania".
El síndic general, ha començat la seva intervenció enumerant diversos adjectius, com ara "escandalós, vergonyós, miserable, mesquí" per qualificar  "la manera de fer del Ministeri de Cultura per difamar algú que ha treballat pel país al llarg dels darrers 18 anys de manera exemplar". Dallerès ha lamentat que Metayer hagi estat acomiadada "com si es tractés d'un animal rabiós, sense escoltar-la, sense deixar-li el dret a defensar-se" d'unes acusacions que Dalleres creu que són falses i amb l'única motivació de desprestigiar-la.

El síndic ha recordat les actuacions fetes pel Cor al llarg dels anys i els èxits aconseguits arreu del món. Dallerès ha acabat el comentari donant les gràcies a Metayer per la feina feta amb els nois del cor i ha manifestat, dirigint-se a Metayer, que "li sap greu el que se t'ha pretès fer" però ha destacat l'alegria que va sentir aquest dimecres davant de Casa de la Vall en sentir els cants de suport "mentre se't volia enterrar viva". En aquest punt, el síndic es dirigeix a Metayer dient-li que la feina feta no ha estat en va.

Finalment, Dallerès ha acabat manifestant que cal continuar la tasca endegada i crear una estructura sòlida "al marge de jocs bruts de  polítics obtusos", que es podria concretar en una fundació capaç de tirar endavant un cor de cantors lliures. Dallerès ha clos el comentar dient "contra injustícia, denúncia, càstig per a inquisidors i botxins, sense ànim de revenja, reparació per a les víctimes".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT