PUBLICITAT

El Canòlich Music atrau més de 500 joves de fora del Principat

  • La parròquia rep 11 autocars que arriben des de Catalunya, València i el sud de França
  • Els organitzadors aposten per «actualitzar» l'església amb el suport del Bisbat
IMAR MATÍNEZ
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Chisvert durant una de les misses celebraves a l'església de Sant Julià durant la primera edició del festival Foto: EL PERIÒDIC

L a segona edició del Canòlich Music Andorra va donar el tret de sortida a Sant Julià de Lòria. Tot i que la majoria d'actes i concerts seran durant el dia d'avui, ahir ja van arribar 150 joves provinents de diferents punts de la geografia catalana, valenciana i del sud de França per participar a la pregària que es va fer a les 21.00 hores a l'església de la parròquia. A més, després del sopar conjunt, els joves van reunir-se per fer una vetllada jove amb una església adaptada i adornada per l'ocasió. Els 150 nouvinguts van dormir al poliesportiu de Sant Julià i aquest matí s'han llevat amb una xocolatada promoguda per part dels habitants de la parròquia com a mostra d'acollida. En total, entre ahir i avui arribaran 11 autocars de joves als que s'hi han de sumar els 63 voluntaris d'escoles de secundària del país que vetllaran per la bona organització i la resta de participants del país.

Un dels organitzadors del festival, mossèn de Sant Julià i delegat d'ensenyament del bisbat d'Urgell, Pepe Chisvert, va mostrar el seu entusiasme per les més que probables previsions de doblar la participació de l'any passat. De fet, amb els més de 500 inscrits de fora d'Andorra ja se superen les 400 persones que van participar a la primera edició. El plat fort arribarà a les 19.30 hores a la carpa muntada pel Comú on hi actuaran Twocats pel gòspel. Chisvert va mostrar la seva preocupació perquè «gairebé segur que superarem les 800 persones durant la missa gospel i no sabem si hi cabrem tots a la carpa». Això sí, va assegurar que «si cal, ens posarem de peu, no volem que ningú quedi fora».

Actualitzar el missatge / Un dels objectius principals, segons va explicar Chisvert, és «actualitzar» el missatge de l'Església, adaptar-lo a les noves generacions «però sense oblidar els nostre orígens». «Volem transmetre un estil de viure i uns valors, tothom hi està convidat». De fet, Chisvert va afegir que, des de l'arribada del Papa Francesc, la voluntat de renovar-se ha anat a més. Per això, va afirmar que «el rerefons del festival sempre és educatiu».

La imatge de l'Església, igual que passa amb la política, ha quedat molt malmesa en els darrers anys. Però Chisvert considera que «sempre es veu més la part negativa que la positiva, que és molta més. Cal donar-li la volta». A més, va afirmar que sempre han tingut el recolzament del bisbat d'Urgell en la seva tasca de renovació i que mai han tingut cap problema amb els sectors més conservadors.

Una de les novetats amb les que es trobaran els assistents aquest any són quatre lones de 6 metres que cobriran les parets de la carpa. En elles hi apareixen quatre personatges històrics com són Martin Luther King, Maria Teres de Calcuta, Francesc d'Assís i el Papa Francesc. Les imatge anirà acompanyada amb una frase de cada personatge relacionades amb els valors que es volen transmetre des de l'organització.

L'ajuda de la parròquia / El mossèn de Sant Julià va reconèixer que sense l'ajuda de la parròquia no seria possible el Canòlich Music. «Molts privats ens han donat un cop de mà, oferint-nos coses com menjar o logístics». Això sí, pel Comú de Sant Julià no suposa una despesa addicional perquè la carpa on es faran els concerts «es quedarà un parell de mesos més per realitzar-hi altres activitats de la parròquia».

A més de la missa gospel, avui també hi haurà tallers, una fideuà popular per dinar i al vespre concerts de Kairoi i el grup Please Tribut U2. Chisvert va explicar que més de 400 joves dormiran al poliesportiu i demà al matí es repetirà la xocolatada per esmorzar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT