PUBLICITAT

Martí manté que Cinca, Baró i Saboya seran a la llista de DA

  • El cap de Govern confirma que repetirà com a candidat
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cap de Govern durant un acte celebrat ahir al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Foto: J.D./ANA

Toni Martí no té cap dubte que Jordi Cinca, Gilbert Saboya i Ladislau Baró formaran part de la llista de DA a les properes eleccions generals que «tindran lloc aviat», segons va indicar el mateix cap de Govern durant la Setmana de l'Emprenedoria Global celebrada ahir al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Durant una trobada prèvia amb la premsa va confirmar que repetirà com a candidat després de complir 1.282 dies al davant de l'executiu en la present legislatura.

Establint analogies entre l'emprenedoria empresarial i la política va manifestar que «aquests dies m'esforçaré perquè gent amb talent, que n'hi ha, i que, potser, en aquests moments estan indecisos, acabin prenent una decisió». Va afegir que creu que Daniel Armengol i «d'altra gent», li donaran el seu suport. El mateix ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya es va encarregar dijous passat d'explicar que se sentia plenament identificat amb el projecte que lidera el cap de Govern.

En relació amb aquest període previ a la campanya electoral, Martí va insistir que «és una falta de respecte» cap a l'elector avançar-se a les eleccions. Va afegir que si DA les guanya «nosaltres tenim un rumb i no el canviarem».

També va remarcar que hi ha dos possibles escenaris polítics de futur, per una banda, aquells que defensen plantejaments més immobilistes i aquell que considera que «cal canviar i no de forma estàtica». Com tot empresari, com tot emprenedor, va assegurar Martí, els passos a seguir seran decisius, «els quals hem de consolidar la pròxima legislatura, i en això ens esforçarem».

EMPRENEDORIA/ En la mateixa jornada va explicar que l'emprenedoria empresarial i la política tenen similituds ja que «totes dues comporten riscos». Tanmateix va manifestar que si la idea de l'emprenedor triomfa no només es beneficia ell mateix sinó també la societat en general, com va passar en el seu dia per exemple, «amb les estacions d'esquí o amb els acords econòmics als que es va arribar amb Europa». Per tant, va assenyalar que, ara per ara, l'emprenedor que ho és de veritat és aquell que s'enfronta amb la valentia d'assumir «el desgast i el cost d'un projecte» que «si surt bé és el conjunt de la societat la que en sortirà beneficiada».

Martí es va mostrar convençut que els països que avancen són «aquells que tenen una mentalitat emprenedora» i això comporta a vegades «un cost de desgast de la persona», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT