PUBLICITAT

Ramon i Higini Cierco i Manel Cerqueda, citats al Parlament

  • En no tenir residència a Catalunya no estan obligats a comparèixer
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Un moment de les votacions de la comissió al Parlament, ahir. Foto: PARLAMENT DE CATALUNYA

Els presidents de BPA, Higini i Ramon Cierco; el president d'Andbank, Manel Cerqueda; el conseller delegat de l'entitat, Jordi Comas, i l'exmembre de la guàrdia civil destinat a Andorra durant 20 anys, José Matas, són els testimonis citats que van acordar ahir els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya participants a la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció, perquè responguin a les preguntes sobre el Cas Pujol. Aquestes són les persones que estan relacionades amb l'escena andorrana, com era també el cas de l'exambaixador Jaume Gaytán que va ser refusat amb 65 vots a favor i 69 en contra.

Amb tot, com va reconèixer el diputat d'ICV-EUiA, Marc Vidal, els responsables dels bancs andorrans no tenen «cap obligació legal» de comparèixer davant del Parlament perquè no estan sota la jurisdicció catalana ni espanyola. En canvi, l'exguàrdia civil podria haver de fer-ho si tingués la residència oficial a Catalunya.

Si efectivament no es produeix la compareixença dels banquers andorrans «quedaran en evidència» va apuntar Vidal perquè «qui no té res a amagar» no té por d'anar on calgui. De fet, el diputat d'ICV-EUiA va recordar que més que un judici, la comissió vol aclarir els fets amb les preguntes que pugin fer als testimonis i la documentació requerida i «assenyalar amb el dit» el que no funciona correctament.

Vidal va admetre que hi ha hagut «poques sorpreses» quant als testimonis acceptats i rebutjats i va acusar CiU de vetar algunes persones per «tapar» fets. Ara bé, «la ciutadania s'està adonant que aquí hi ha molta cosa a amagar», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT