PUBLICITAT

Baró vol acabar el mandat reduint el deute de 10 M

  • El resultat pressupostari presenta un superàvit de 3,4 milions d'euros
JOSEP ROMERO
LA MASSANA

Periodic
El cònsol Baró, presidint una sessió del Consell de Comú a la Massana. Foto: TONY LARA

Plàcida sessió ordinària ahir del Consell del Comú de la Massana on tant govern com minoria van aprovar per unanimitat la memòria de l'execució pressupostària del tercer trimestre de l'exercici del 2014. Uns números que mantenen una reducció progressiva de l'endeutament. A finals de setembre el balanç presentava un resultat positiu de 3,4 milions d'euros. El resultat econòmic era pràcticament el mateix en relació al 2013. Les xifres reflecteixen que l'endeutament global se situa en 16.601.202 d'euros. Per tant, durant el que portem del 2014 l'endeutament es redueix en un 14%. Aquesta rebaixa corresponent a la corporació en 670 mil euros mentre que per a la societat EMAP el nombre se situa entorn als dos milions.

El cònsol major, David Baró, es mostra esperançat que «al final del mandat s'hagi pogut rebaixar el deute en 10 milions d'euros». De la seva part el conseller de la minoria, Jordi Serra, va assegurar que el comptes són «els correctes seguint el guió pressupostari i queda demostrat que el règim del pa i aigua dóna bons resultats».

En el capítol de les despeses, la de personal ocupa el primer lloc amb 2,6 milions, seguida de la de capital amb més d'1,5 milions. Pel que fa als ingressos, els impostos directes i les taxes van permetre recaptar 2,4 milions.

ALTRES ACORDS/ La corporació massanenca també va donar llum verd a un suplement de crèdit de 600.000 euros per a la millora dels serveis de la societat EMAP, SAU. En concret aquests diners aniran destinats a la restauració del restaurant del Pla de la Cot a les pistes d'esquí de Pal. A més, el Comú va acordar una partida de 14.797 € per realitzar diversos treballs complementaris no contemplats en la inversió inicial destinada a l'edifici dels Arcs. Unes actuacions que preveuen millores en la seva l'estructura arquitectònica com ara la col·locació de formigó en la taulada, entre d'altres accions.

estacions d'esquí/ Jordi Serra, va tornar a denunciar que les pistes de Pal-Arinsal perden quasi 1.000.000 d'euros a causa de l'associació amb Arcalís, que és qui els guanya. Per aquest motiu , va proposar que es torni a negociar l'acord amb Secnoa i que cada sector es quedi els beneficis de la seva facturació. Baró va qüestionar la xifra, tot assegurant que «el model actual no es canviarà ja que totes dues parts se senten còmodes ja que la fórmula és equitativa», va concloure. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT