PUBLICITAT

L'entrada de vehicles puja un 2,2% a l'octubre

  • Els 10 primers mesos de l'any també registren augment, de l'1,4%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues per sortir del país Foto: TONY LARA

El nombre de vehicles que va entrar al país a l'octubre va ser de 337.147, el que suposa un augment del 2,2% respecte al mateix mes del 2013. Així ho ha fer públic ahir el Departament d'Estadística a través d'un comunicat.

El total de turismes va registrar un augment de l'1,3% i el de vehicles pesants del 36,6%. Els turismes provinents d'Espanya van disminuir un 0,7%, i els provinents de França es van incrementar en un 5,2%. Pel que fa als vehicles pesants, van tenir un increment del 64,1% per la frontera hispanoandorrana i una davallada del 16,1% per la francoandorrana.

D'altra banda, el nombre de vehicles que ha entrat al país durant els últims dotze mesos és de 4.064.392, el que representa un augment del 0,4% respecte al mateix període de l'any anterior, en què en van entrar 4.049.687. Pel que fa a les dades acumulades dels deu primers mesos de l'any, el nombre de vehicles que ha entrat al país ha estat 3.421.760, és a dir, un 1,4% superior al del mateix període de l'any 2013.

Finalment, i pel que fa a les dades ajustes, la variació mensual dels darrers sis mesos presenta unes variacions percentuals al voltant del 0,0%. Les dades ajustades donen una visió complementària de l'evolució mensual de les dades, sense la influència dels festius, ponts o altres efectes estacionals i de calendari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT