PUBLICITAT

Històries d'un vaixell turc pel mar Egeu

  • Nomen qüestiona l'adjudicació a Hummanova i acusa Bartumeu d'actuar "al marge de la llei"
M. R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sessió de control Els parlamentaris i l'Executiu a la Casa de la Vall, ahir. Foto: TONY LARA

Eusebi Nomen tenia ben preparat l'argumentari per a les quatre preguntes relacionades amb les ajudicacions a l'empresa Humannova, quatre interpel.lacions que van portar al líder d'ApC a la conclusió que el Govern va actuar "al marge de la llei", tant per "incompliment legal en una primera adjudicació" com la realització d'"una segona sense consultar".

Segons Nomen, Bartumeu va acabar adjudicant per uns treballs d'estudi sobre el GAdA més de 60.000 euros quan "el segon millor pressupost era de 52.000". Però el principal motiu de la seva discrepància era la relació que, al seu entendre, mantenia Humannova amb Argo, Europainnova y "el senyor Clua" --Miquel Clua--, de l'empresa Argo, subcontractada per l'adjudicatària Humannova. Aquest entramat de noms tenia per a Nomen una explicació, l'associació socialdemòcrata de Clua, un fet davant el qual Bartumeu va afirmar que "ser membre d'un partit polític no és cap delicte ni invalida participar en cap delicte".

Bartumeu va instar Nomen a anar a la Batllia si realment hi veia indicis d'il.legalitat, doncs el Govern va actuar, segons va defensar, amb prou diligència. La "relació personal" a la què tant va fer al.lusió Nomen va ser ràpidament sintetitzada pel cap de Govern: una amistat des de l'època escolar i experiències com la d'un viatge "en un vaixell turc" en aigües del mar Egeu, una expressió que va ser motiu de posteriors referències en to humorístic.

El funcionari Cucurella

Bartumeu també va defensar la "legalitat" del nomenament definitiu com a funcionari del Govern del Secretari General, Alexandre Cucurella. Mentre Nomen acusava l'Executiu de "fer funcionaris a persones amb càrrecs polítics" posant en dubte la superació d'un període de prova, el líder del PS va indicar que el nomenament es va fer per l'adquisició d'una "formació específica més que vàlida". Davant els dubtes que fos el ministeri d'Economia l'encarregat de fer aquest pas, la baixa de 187 dies de la directora va ser l'explicació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT