PUBLICITAT

Els partit de l'oposició eviten entrar en un debat sobre Martí

  • PS i Ld'A reiteren que estan centrats només en els seus projectes
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de la reunió de l'executiva de DA que va mantenir el dimarts Foto: TONY LARA

La decisió del cap de Govern, Torni Martí, d'acceptar presentar-se a la reelecció al capdavant del grup Demòcrates per Andorra a condició de comptar amb el suport de l'equip que l'acompanya fins ara va despertar reaccions molt similars entre els partits de l'oposició. Tant el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Ríos, com el secretari general de Liberals d'Andorra, Ferran Costa, van evitar entrar en debat i van preferir mantindre's al marge restant importància al que succeeixi en les files de DA.

Ríos va afirmar que «si estiguéssim pendents del que passa en altres, no ens podríem dedicar plenament al que nosaltres volem fer». Els president del grup socialdemòcrata va afegir que, en el cas del PS, el candidat a les eleccions, Pere López, va ser escollit de forma democràtica «amb unes eleccions primàries obertes a la ciutadania obtenint un ampli suport» i que té tot el suport del partit. Ríos va afegir que els altres partits ja decidiran «qui presenten i en quines condicions» i va lloar la figura de López descrivint-lo com un candidat «valorat, molt motivat, que té molta il·lusió i energies» per afrontar una campanya electoral «en plenes condicions».

Per la seva part Costa va reiterar que des de Ld'A no han dedicat «ni un minut» en pensar el que diu o fa Martí. Segons Costa, «no hi vam pensar quan va anunciar que no tornava a presentar-se i tampoc ara» . A més, va afegir que des de LdA segueix amb l'idea d'elaborar un projecte «basat el líniea programàtiques, no en personalismes».

Dins les files de l'actual Govern, el ministre portaveu, Jordi Cinca, i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la roda de premsa posterior al consell de ministre d'ahir van posposar pronunciar-se sobre la seva continuïtat fins d'aquí uns mesos.

EL PERIÒDIC va intentar contactar amb el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, però no va ser possible. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT