PUBLICITAT

Detingut un pare i el seu fill per vendre droga a les escoles

  • Distribuïen marihuana en zones freqüentades per menors
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Part de la mercaderia confiscada per la Policia. Foto: TONY LARA

La Policia va informar ahir de la detenció d'un pare i el seu fill, els quals havien format una xarxa de distribució i venda a l'engròs i al detall de marihuana, sobretot a centres escolars i zones d'esbarjo freqüentades per menors. En total se'ls va decomissar 704 grams de marihuana. Els dos homes passaran a disposició judicial en les properes hores. La Policia va afegir que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions els propers dies.

La investigació a la xarxa d'introducció de grans quantitats de marihuana per a la seva venda tant a l'engròs com al detall va començar fa tres mesos. Fruit d'aquesta investigació, aquest dilluns a les 23.30 hores es va controlar a la frontera del riu Runer, un turisme Volkswagen Touareg, que transportava 509 grams de marihuana disposats en dues bosses de plàstic, motiu pel qual es va detenir un jove andorrà de 20 anys. L'endemà, dimarts,a les 11 hores, es va detenir un resident portuguès de 48 anys, pare del primer detingut.

La Policia va continuar la investigació a diversos immobles radicats a les parròquies de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella, i finalment es va localitzar un traster a Escaldes-Engordany, on es van trobar 194,39 grams més de marihuana, dues paperines de cocaïna (1,3 grams), dues bàscules de precisió, pots de vidre amb restes de marihuana, diferents bosses petites de plàstic per confeccionar dosis individuals, així com una gran quantitat de burilles i cartrons per confeccionar filtres, i poder elaborar cigarretes per vendre al detall.

Segons assegura la Policia, després de l'adquisició del producte estupefaent a Espanya, sempre amb quantitats d'entre mig quilogram i un quilogram de marihuana, la introducció del producte estupefaent al país era efectuada pel pare en el seu vehicle, mentre el fill pujava d'avançada en un altre vehicle, per tal de donar-li la cobertura necessària per eludir el control fronterer. Una vegada al país, aquesta droga s'emmagatzemava en un traster, en pots de vidre al buit per no desprendre olors.

Així mateix, es va trobar ambientador, que s'utilitzava per dissimular l'olor.

DROGA EN BOSSES O CIGARRETES / Posteriorment la marihuana s'envasava en bosses per vendre a terceres persones o s'utilitzava per confeccionar cigarretes individuals, que podien anar destinades a la venda al detall tant als voltants de centres escolars com a llocs d'esbarjo.

Amb aquestes detencions, la Policia ha desmantellat un xarxa de venda de marihuana a l'engròs per a posteriors revendes, així com de venda al detall que tenia com a centre neuràlgic escoles i zones d'esbarjo on se solen congregar menors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT