PUBLICITAT

Baixa el nombre d'esquiadors debutants

  • Els practicants de més de 36 anys han augmentat un 30%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Vanat presenten l'estudi, aquest dimarts. Foto: VALLNORD

En els propers anys viurem una reducció del nombre d'esquiadors debutants a les pistes, causat per l'envelliment de la població i l'augment del sedentarisme entre la població infantil. La reducció és de vora l'11% la darrera dècada. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi Les 10 tendències socials que marcaran el sector de la neu en els pròxims 10 anys, de l'expert suís, Laurent Vanat. L'estudi va ser presentat dimarts a Barcelona pel propi Vanat, acompanyat del director de Vallnord, Martí Rafel.

En aquest sentit, «s'està activant la promoció de l'esqui escolar per mantenir el creixement de l'esquí a la base. El repte serà enfocar les estades a la neu com a vacances i ser competitius respecte altres mercats de vacances. A més, el forfet gratuït per al debutant comença a ser una realitat», va exposar Rafel.

D'altres conclusions de l'estudi són que el nombre d'esquiadors amb més de 36 anys ha augmentat un 30% a Espanya i Andorra els últims deu anys, mentre que el nombre d'esquiadors professionals ha crescut un 20%. Finalment, també s'exposa que el 86% del turisme de neu a Espanya i Andorra és nacional. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT