PUBLICITAT

La Fundació Valentí Claverol cedeix al Govern imatges del Pessebre Vivent

  • El documental dedicat a Esteve Albert es presentarà a finals de gener
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge de la filmació de Valentí Claverol sobre el Pessebre Vivent Foto: FUNDACIÓ VALENTÍ CLAVEROL

La comissió del centenari d'Esteve Albert i Andorra Televisió han preparat un documental sobre l'autor i, gràcies a un conveni que van signar ahir a la tarda el Ministeri de Cultura i la Fundació Valentí Claverol, han pogut comptar amb les filmacions que el fotògraf va fer del Pessebre Vivent d'Engordany.

El director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol Mailhos, va explicar que les imatges cinematogràfiques del Pessebre Vivent del fons del fotògraf arriben a les quatre hores sense editar, de les quals els realitzadors del documental n'han seleccionat dos minuts. Les imatges van ser gravades per Claverol en dues edicions del Pessebre Vivent «ja que hi apareixen dues verges diferents»; provablement una d'elles pertany a l'última representació.

Pel que fa a les fotografies, Claverol va explicar que només en tenen deu al fons, ja que «prou feina tenia en filmar», i aquestes no s'han cedit al Govern. De fet, moltes de les fotografies que apareixen en el documental han estat cedides per particulars que hi han participat, per exemple, amb postals. Però per realitzar un documental televisiu, les filmacions eren una peça clau.

El director general de la Fundació ja ha pogut veure el resultat del treball fet per Andorra Televisió i va opinar que «està molt ben fet, m'ha agradat moltíssim».

Segons va explicar el mateix Claverol, les imatges escollides per al documental pertanyen a filmacions de diverses escenes; hi apareixen, entre d'altres, l'adoració al Nen Jesús, l'arribada dels pastors i un plànol principal del Pessebre.

L'ACORD DE DIFUSIÓ/ Tal i com es va establir ahir en l'acord entre la Fundació Valentí Claverol i el Ministeri de Cultura i Andorra Televisió, es podran realitzar tres passi del documental a la televisió pública, un per a la presentació oficial i altres per la seva reproducció online a les pàgines web d'Andorra Difusió i del ministeri de Cultura, ara bé, limitades ja que des de la Fundació «vigilem molt el tema de la còpia online dels fons».

La presentació del documental d'Esteve Albert, que té una durada de 40 minuts, serà segurament cap a finals de gener al Teatre Comunal de la capital i s'emetrà abans o durant les festes nadalenques per Andorra Televisió.

Claverol va afegir que «nosaltres estem encantats de col·laborar amb el Ministeri i Andorra Televisió per difondre la cultura».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT