PUBLICITAT

Aritzeta retorna al gènere negre amb 'L'amant xinès'

  • L'autora subratlla la voluntat d'explicar en les trames la desigualtat social
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El gènere negre viu un moment dolç, té molta sortida, editorials que hi aposten i lectors que la redescobreixen, però també escriptors que s'hi tornen a enganxar. Aquest és el cas de Margarida Aritzeta, la protagonista de la jornada d'ahir de l'Andorra Negra, que publicarà nova novel·la aquest mes de gener sota el títol L'amant xinès.

«Jo havia fet novel·la negra fa molts anys, i no n'havia fet més; ara m'hi he tornat a enganxar amb la col·lecció de llibres del Delicte, amb un volum col·lectiu, Elles també maten, que m'ha despertat el cuquet un altre vegada», va explicar Aritzeta. De fet, la protagonista del seu relat serà la de la novel·la: una Inspectora dels Mossos d'Esquadra del Camp de Tarragona.

Per Aritzeta el gènere negre que no és només un conflicte policíac, «darrera hi ha la voluntat de denúncia social». Segons l'autora en l'època de crisi actual cada vegada es fa més evident la desigualtat i les injustícies i el gènere negre et permet «aprofundir en la desigualtat social i mostrar-ho de manera descarnada, amb ficció però amb clau de lectura realista». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT