PUBLICITAT

Martí condiciona presentar-se a la reelecció al suport de 'l'equip'

  • DA reitera que és l'únic candidat possible per al partit i per consolidar les reformes engegades
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Baró es fan una abraçada ahir al vespre a la seu de Demòcrates per Andorra Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va acceptar ahir de presentar-se a la reelecció a condició de comptar amb el suport de l'equip que l'acompanya fins ara. El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, va explicar en acabar la reunió de l'executiva «ampliada» que «Martí vol que continuïn tots els que han donat suport al projecte de DA al llarg d'aquest primers quatre anys», i va reiterar que «la seva condició per presentar-se a la reelecció és continuar el projecte amb els mateixos suports». Torralba va negar hipotètics enfrontaments a les files del partit i va puntualitzar que «aquesta executiva ha estat una executiva ampliada amb la participació de representants comunals, del Govern, i del grup parlamentari». I va afegir que «per a tots nosaltres el candidat a les properes legislatives ha estat sempre el mateix». Torralba va argumentar que «tenim el programa bastant clar perquè quan governes també t'adones de les necessitats del país», i va insistir en que «també tenim clar el compromís de DA amb els afiliats i els electors i sabem que la persona ideal per tirar endavant el projecte és Martí».

Una formació ben soldada / A la qual cosa el conseller general per DA, Miquel Aleix, va matisar que «el programa de DA encara està inacabat i ha de continuar endavant per complir amb el país i els compromisos que ha contret el país». Aleix també va explicar que «ningú nega que hi ha complicitat entre les persones, el lideratge d'una persona també és el lideratge d'un equip de persones, on les unes puguin ser substituïdes per les altres però sempre amb complicitat». La bona entesa de l'executiva de DA però també dels representants comunals, del grup parlamentari o del Govern que van assistir ahir a la reunió, va ser reiterada per Torralba que va dir que «aquest no és un partit on el líder imposi la seva voluntat sense consultar l'opinió dels altres». I va reiterar que la «voluntat del cap de Govern de posar el seu càrrec a disposició del partit era un exercici de democràcia interna».

L'ensurt /El cap de Govern i president de DA, Toni Martí, va posar el càrrec a disposició del partit, a començaments de mes en una reunió de l'executiva de DA. L'anunci de Martí deixava entreveure la possibilitat de que no es presentés a la reelecció com a cap de Govern a les properes eleccions legislatives. A més, ho va confirmar als mitjans de comunicació argumentant que «es tracta de valorar qui és el millor candidat». I va destacar la necessitat de «buscar un millor lideratge i si es troba, li donaré suport de forma indiscutible». No obstant això, Martí va matisar que la decisió de no optar a la reelecció no era definitiva perquè «res està tancat, tot està obert, però res comença ni s'acaba al tomb de Martí». En aquell moment, el secretari general de DA va defensar el projecte que va unir la formació al voltant de la candidatura de Martí i va argumentar que «queden quatre anys més i el cap de Govern hauria de continuar perquè per a nosaltres és el líder». I va afegir que «ara s'obre una ronda per veure si algú més postula per encapçalar el projecte i presentar-se com a cap de llista». Torralba va dir que «no se sap si hi ha altres candidats». Però, es va mostrar convençut de que «la decisió no debilitava el partit». Sigui com vulgui, ahir DA va renovar la confiança en l'home de la situació, i aquest també la va renovar en el partit. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT