PUBLICITAT

El CAS edita una guia de comerç de segona mà i de reparació

  • La Setmana Europea de Prevenció de Residus proposa tallers i activitats de conscienciació
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gómez mostra el material didàctic per ensenyar els nens i nenes sobre la prevenció de residus, ahir al Govern. Foto: SFG

Un any més, Andorra s'adhereix a la Setmana Europea de Prevenció de Residus. I ja en van sis. Es tracta d'una setmana que proposa una carregada agenda d'activitats i tallers destinats a conscienciar la població sobre la necessitat de minimitzar al màxim la generació de residus i de reciclar-ne tots els possibles. Aprofitant el marc en el què ens trobem, el Centre Andorra Sostenible (CAS), ha llançat a la seva pàgina web una guia amb informació sobre establiments reparadors de productes on també hi consten els comerços del país que venen productes de segona mà.

Aquesta guia, amb 93 establiments adherits (i la porta oberta a que s'hi sumin tots els que ho desitgin), compta amb informació via Google Maps sobre la ubicació de botigues que arreglen productes relacionats amb el calçat, la roba, els electrodomèstics, ordinadors, mobles o material esportiu. L'objectiu és que els ciutadans reparin els objectes que se'ls hagin fet malbé enlloc de comprar-ne de nous, va explicar Javier Gómez, del Centre Andorra Sostenible. Amb el mateix objectiu s'exposen les pàgines de venda de segona mà per donar una segona vida als productes que ja no utilitzem.

La guia Reparand ja està disponible al web del CAS.

Aquesta acció és una de les moltes impulsades en el marc de la Setmana Europea. S'ha publicat un nou número de la revista digital Estàs al cas, sobre moda sostenible i que compta amb la col·laboració de l'andorrana Laura Luceño, experta en moda a un centre madrileny. A més, s'han editat 500 exemplars de la guia Consum Responsable o s'ha preparat un taller didàctic per a nens i nenes de tres a vuit anys, on a través d'un conte s'explica què passa i què s'ha de fer amb els residus dels pícnics, sobretot dels entrepans.

Tallers i activitats / Però la Setmana Europea de Prevenció de Residus encara proposa més tallers i activitats, la majoria de les quals en horari extraescolar i també alguns reservats al públic adult. Com el taller pràctic per fer conserves d'aliments que se celebrarà dimecres vinent al CIAM, el taller de patchwork de dilluns vinent a la Valireta d'Encamp o el sopar solidari Aprofita'nyam, a Arinsal aquest divendres, i que repeteix després de «la bona acollida de l'any passat», tal i com va explicar el director de Medi Ambient, Marc Rossell.

Per als menuts, destaquen els tres tallers de Boc'n'rolls, per fer un embalatge per als entrepans i acabar així amb la utilització dels d'un sol ús com pot ser el paper d'alumini. També s'ha organitzat un taller de guardioles i un per elaborar ornaments nadalencs amb material de rebuig, entre d'altres.

Després de sis anys organitzant aquest esdeveniment, Rossell va celebrar la implicació dels comuns i de la ciutadania en general, aconseguint uns resultats «bastant satisfactoris». L'espineta són les empreses i els comerços. Al Ministeri li agradaria més implicació d'aquest col·lectiu. La publicació de la guia Reparand és la primera pedra d'aquest objectiu marcat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT