PUBLICITAT

McDonald's aposta per la protecció dels infants

  • Els darrers cinc anys la xifra recaptada ronda els 2.500 euros
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marta Marinello, Iolanda Solà i Ramon Nicolau presentant els peluixos solidaris, ahir Foto: TONY LARA

La representant del McDonald's Andorra, Marta Marinello, va presentar ahir la causa benèfica que la cadena de restauració organitzael proper 21 de novembre amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Infant. El proper divendres, tots els diners recollits a qualsevol dels cinc establiments McDonald's d'Andorra, per la venda del producte estrella de la casa, Big Mag, aniran destinats a la Gavernera, el Centre d'Acollida d'Infants (CAI) d'Andorra. A més de la recaptació que es farà amb la venda d'hamburgueses, McDonald's torna a posar a la venda dos peluixos al preu de 2,50€ la unitat, amb la voluntat de canalitzar els guanys que se n'obtinguin per aquesta mateixa causa. L'any passat, gràcies a aquesta jornada dedicada als drets dels infants, McDonald's va fer un donatiu de 2.684 euros a la Gavernera. Aquesta és la tònica dels darrers cinc anys; els diners recaptats d'ençà el 2009 van oscil·lar entre els 2.400 i els 2.700 euros. Tant des de la coordinació de l'empresa com de la direcció de l'espai per a infants s'espera mantenir la xifra enguany.

Aquest és el 16è any consecutiu que el restaurant col·labora amb el centre d'acolliment. La directora del CAI, Iolanda Solà, va celebrar la jornada organitzada per McDonald's en nom de l'entitat i dels seus integrants. I va expressar l'esperança de que «la iniciativa perduri». Segons va explicar l'assessor tècnic del Ministeri de Salut i Benestar, Ramon Nicolau, també present a l'acte, tot i que en l'actualitat el centre té sota la seva tutela menys infants, «la donació anirà destinada a la millora de les instal·lacions i a una sortida que tradicionalment es fa a l'estiu», entre altres possibles aplicacions.

Nicolau va assenyalar que, previsiblement, la població del centre, que ara compta amb vuit nens, creixerà durant els mesos de les vacances escolars. La celebració d'aquesta jornada coincideix amb la setmana en què les Nacions Unides commemoren l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen del 1959 i la Convenció dels Drets del Nen del 1989, ambdues esdevingudes un 20 de novembre. No obstant això, McDonald's posposarà un dia la jornada pel fet que les ventes augmenten de cara al cap de setmana en relació amb els dijous.

Mcdonald's solidari/ La supervisora de la cadena de restauració a Andorra va destacar que aquesta iniciativa a la que s'acolliran els cinc restaurants ubicats a la capital, Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria i el Pas de la Casa també es farà a Espanya. Al país veí, els ingressos generats durant el dia dels nens estan destinats a la Fundació Roland McDonald. Les cases d'aquesta institució acullen els nens i les seves famílies provinents del Principat quan són dirigits a centres sanitaris de Barcelona per rebre tractament oncològic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT