PUBLICITAT

Més de 60 cellers participaran a la Trobada de Microproductors

  • A més dels andorrans, arribaran vins d'Espanya, França i Hongria
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Recollida de raïm a la Borda Sabaté de Sant Julià. Foto: ÀLEX LARA

La segona Trobada de Microproductors de Vins, que se celebrarà els propers 28 i 29 de novembre a Sant Julià de Lòria, acollirà fins a 60 cellers, setze més que l'any passat, quan hi van assistir un total de 44 productors. Tot plegat es va donar a conèixer ahir en una roda de premsa a la seu d'Andorra Turisme, que és una de les entitats que col·labora amb el Comú de Sant Julià de Lòria per organitzar la trobada, juntament amb l'Associació de Sommeliers d'Andorra.

Aquest any s'ha potenciat la presència internacional, amb la creació de la figura del país convidat, que en aquest cas serà Portugal. Hi haurà els quatre cellers andorrans, que són tots ells a la parròquia de Sant Julià: Borda Sabaté, Casa Auvinyà, Casa Beal i Mas Berenguer. A banda, també hi haurà productors espanyols i francesos. A més, s'ha volgut potenciar l'arribada de cellers més llunyans i fins i tot hi serà present un representant d'Hongria. La zona de tastos s'ubicarà en una gran carpa a la plaça de la Germandat, en un espai més gran que el de l'any passat després que l'any passat molts dels productors es queixessin per la falta d'espai.

A banda, també s'utilitzarà el Centre de Congressos per tal de fer-hi, al llarg dels dos dies, un seguit de ponències, col·loquis i tertúlies amb experts vitivinícoles. El membre de l'Associació de Sommeliers d'Andorra, Ramon Cabiscol, va apuntar que aquestes activitats «estan obertes a tothom» i, de fet, es busca que, a banda dels experts, també hi assisteixin persones sense grans coneixements del món del vi, però que hi estiguin interessades. Segons informa l'ANA, el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, va destacar per la seva banda el fet que la jornada va «molt més enllà» de la simple fira. Aquestes xerrades, juntament amb la part de degustació, considera que poden fer més atractiva l'activitat. Precisament, va destacar que Andorra Turisme valora positivament el fet que sigui un esdeveniment «diferenciat», ja que a l'entorn d'Andorra no hi ha cap oferta similar que pugui atreure visitants. A més, s'ha destacat que els amants de la viticultura són gent d'un poder adquisitiu mitjà-alt, de manera que la seva visita al país també és força positiva.

Per la seva banda, el conseller d'Agricultura de Sant Julià, Carles Àlvarez, va posar de manifest la voluntat que aquesta segona edició «sigui la de la consolidació». Va destacar que aquest any hi ha hagut més cellers interessats en venir.

També va assegurar que hi haurà nombrosos crítics i mitjans de comunicació especialitzats. Àlvarez va remarcar la importància d'aquest aspecte, ja que «si vénen crítics, voldran venir més productors amb bons vins, i si vénen bons vins, vindran més visitants».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT