PUBLICITAT

La Copa, amb vuit proves, s'obre diumenge amb la Tomba la Coma

  • El calendari s'avança i la Nocturna del Pas de la Casa serà la segona cita, el 13 de desembre
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge d'una de les curses que acull Arcalís habitualment, aquesta a la Font Blanca Foto: TONY LARA

Cada any hi ha alguna variació i en aquesta temporada 2014-2015 no és una excepció. La Copa d'Andorra passarà en la seva 13a edició a comptar amb vuit proves. La novetat més destacada és la Tomba la Coma, una cursa que obrirà el calendari i que es disputarà ja, el pròxim diumenge dia 23 en un format que es farà públic aquesta mateixa setmana. D'aquesta manera, la tradicional obertura de temporada que feia la Cronoescalada Nocturna del Pas de la Casa ara la farà la cita que organitzarà a Arcalís l'ECOA. La cita del Pas serà la segona en el calendari, el 13 de desembre.

També canviarà aquesta cursa. La Nocturna (CPA), habitualment amb dues pujades, es variarà a petició dels corredors, segons va informar ahir el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, i només tindrà una ascensió. Després d'aquesta cita, i una vegada disputada també el 23 de novembre la cursa d'Arcalís, la Copa d'Andorra continuarà l'11 de gener amb la Tres Fronteres MoraBanc, prova que anirà a càrrec de l'ECPCGR. Després arribarà un dels plats forts, i habitual en el calendari, la Font Blanca en la seva prova Individual, que també serà puntuable per a la Copa del Món i la Copa d'Espanya. Serà el dia 24 de gener. En aquell cap de setmana, el dia 25, també es disputarà, dins de la Copa del Món i la Copa d'Espanya, la Vertical, mentre que la fita andorrana tornarà el 8 de febrer amb la Traça Muga, que organitza la Unió Excursionista Urgellenca i que entra entre les proves de la Copa cada dos anys. La competició del Principat viurà un últim cap de setmana amb les dues últimes proves, la Cronoescalada de Grandvalira (14 de febrer) i la Travessa Ransol-la Serrera (15), totes dues a càrrec del SEC.

PUNTUARAN ELS CINC MILLORS RESULTATS / Per a la classificació general de la Copa s'escolliran els cinc millors resultats. Això permetrà, segons la FAM, que el campionat tingui emoció gairebé fins al final.

AUGMENT DE PARTICIPACIÓ / En els últims anys hi ha hagut un gran augment de la pràctica de l'esquí de muntanya, amb la qual cosa per a aquesta edició de la Copa s'espera que les inscripcions puguin augmentar. «Van ‘in crescendo'», va afirmar Ferrari, que en tot cas va deixar clar que el canvi «és cada any però no és espectacular». Així mateix, en aquest sentit, el nou president de la FAM, Jaume Esteve, va dir ahir que esperava que els practicants, tant els que aspiren a guanyar com els que simplement estan en forma, hi participen en les proves ja que permeten «descobrir» nous escenaris «amb la màxima seguretat», en ser unes curses organitzades.

LA COPA DEL MÓN NECESSITA VOLUNTARIS / La FAM va fer ahir una crida per demanar voluntaris per l'organització de la Copa del Món de la Font Blanca. «Necessitem entre 80 i 90», va assegurar ahir Ferrari durant la roda de premsa de presentació de la Copa d'Andorra. Així mateix, Ferrari va destacar que els corredors de l'equip nacional que disputin la Copa del Món, durant la Copa d'Andorra correran en representació dels seus respectius clubs.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT