PUBLICITAT

H&M posa l'ull a Andorra

  • La firma de moda sueca ja va interessar-se fa uns anys per un local a Escaldes-Engordany; ara hi torna
C. G. / A. C.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista general de l'edifici que inicialment havia interessat a H&M, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La potent multinacional de roba Zara, del grup espanyol Inditex, té com a principal competidor a Europa i bona part del món la sueca H&M (Hennes and Mauritz). Comparteixen la mateixa filosofia de vendes: apropar el luxe al sector del gran consum, partint de la producció a gran escala que els permet abaratir costos. De moment Zara va al capdavant pel que fa a vendes, però la sueca li trepitja els talons. A Andorra en tenim un bon exemple. Ja fa anys que el grup Inditex està instal·lat al país, amb les seves diferents botigues en funció del públic final al que es destina (al Principat hi són totes, fet que demostra que tenen una bona acollida entre els clients de país i estrangers). H&M de moment no ha fet acte de presència. Però la situació pot variar properament. I és que la firma de moda sueca està estudiant com instaurar-se al Principat. Considera, dins la seva estratègia de màrqueting, que seria una bona opció per escalar posicions en les seves xifres de vendes.

Des de la delegació H&M a Espanya no ho volen ni confirmar ni desmentir (asseguren que no volen donar cap informació i la lògica diu que és per no trencar les negociacions). Però fonts també de dins la firma nòrdica asseguren que se'n parla. L'obertura econòmica facilita la seva aparició al Principat. De fet, ja s'haurien iniciat els primers contactes. Encara no s'ha decidit, però, la ubicació.

El tema de la ubicació, de fet, ja va sortir fa uns anys. I és que no és la primera vegada que H&M posa l'ull a Andorra per expandir-se una mica més dins el continent europeu. Fa uns tres anys ja va estar buscant ubicació, i van estar molt interessats en un edifici situat a l'avinguda Consell de la Terra, a Escaldes-Engordany, i just darrere del centre comercial illa Carlemany. És a dir, una zona cèntrica i ben situada comercialment. Era un edifici que també havia interessat a la Federation Nationale d'Achats des Cadres, més popularment coneguda com FNAC, de venda de música, llibres i electrònica, principalment. De moment FNAC segueix sense acabar de concretar la seva arribada, i per tant l'edifici encara no té funcionalitat. Segueix tancat i tapat, de manera que no es pot veure el seu interior. Tot apunta, però, a que no hi ha moviment.

Tornant a H&M, la ubicació en aquest segon intent d'aterrar al Principat encara no està clara. Però tot apunta que serà a l'eix comercial principal, i té més punts Escaldes que Andorra la Vella, o almenys la part de l'avinguda Meritxell més a tocar de Carlemany.

De fet, és allà on el grup Inditex hi té ubicades la majoria de les seves botigues: la pròpia Zara, però també Stradivarius, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Zara Home i Uterqüe. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT