PUBLICITAT

Trepitjant els talons d'Inditex

  • La firma sueca compta amb al voltant de 3.500 botigues H Els seus beneficis han crescut un 19% aquest 2014
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

H&M (Hennes and Mauritz) és la més potent firma de roba, complements i cosmètica del nord d'Europa. Originària de Suècia, compta amb establiments a bona part del vell continent però també a l'Orient Pròxim, Àfrica, Àsia i l'Amèrica Llatina. En total són al voltant de 3.500 botigues repartides per gairebé una cinquantena de països, que donen feina a aproximadament 76.000 persones. Si tot va bé, afegirà un país més: Andorra.

A part de les botigues físiques, també ven roba per catàleg a través d'internet a alguns països. Un dels darrers ha estat Espanya, a través de la pàgina web www2.hm.com/es_es/.

H&M és el segon grup tèxtil més important d'Europa en facturació, només superat per l'espanyola Inditex i per sobre de GAP. Distribueix els seus productes en diferents seccions: H&M Ladies (dona), H&M Man (home), H&M Kids (nens) i Divided (joves), en punts de venta que oscil·len entre els 500 i els 3.500 metres quadrats. La companyia compta amb el seu equip de disseny, basat en Estocolm i compost per 100 dissenyadors.

Aquest 2014 està sent molt positiu per la multinacional. A l'octubre les seves vendes van créixer un 14% en relació al mateix mes de l'any passat. La firma va obtenir de gener a setembre un benefici net de 13.754 milions de corones (1.498 milions d'euros). Representa un increment del 19%..

La història

Tot va començar el 1947, quan Erling Persson va inaugurar una botiga de roba per a dona a preus assequibles a la ciutat sueca de Västerås. La botiga es deia Hennes, és a dir, «per a ella». Anys més tard, es va fusionar amb una botiga d'articles d'home anomenada Mauritz Widfross. Així va néixer Hennes & Mauritz: H&M.

Durant les dècades dels 60, 70 i 80 es van anar inaugurant botigues també a Dinamarca, Noruega, Alemanya i el Regne Unit. Als 90 va iniciar un fort període d'expansió, inaugurant les seves primeres botigues a França i creixent a antics mercats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT