PUBLICITAT

Una decisió que marcarà les seves vides

  • Els estudiants de batxillerat aprofundeixen en les seves opcions universitàries H Cada cop més estudien el que volen», assegura Moran
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joves s'assessoren a un dels estands del saló, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Quan els joves d'Andorra arriben al batxillerat, s'aproxima el moment de decidir què faran amb les seves vides un cop finalitzin els estudis obligatoris. Per a alguns és fàcil, i fa ja anys que saben cap a on volen tirar. Per a d'altres és una decisió plena de dubtes, de temor: Fins ara ha estat fàcil, han anat seguint el ritme dels seus companys. Però ara s'han de decantar.

Sigui pels primers, sigui pels segons, la tercera edició del Saló Orientació Universitària Unitour és una excel·lent opció per intentar definir millor què faran un cop acabin el batxillerat. Durant tota la jornada d'ahir, una vintena d'universitats, públiques i privades espanyoles (també n'hi havia una de Suïssa, que va causar molt interès entre els estudiants), exposaven les seves opcions de graus, informació sobre les assignatures i sobre les notes de tall. I també –perquè en el cas dels andorrans és una informació indispensable–, quines opcions d'allotjament i de serveis universitaris proposen. N'hi havia moltes de catalanes (Esade, Sant Ignasi, Universitat de Barcelona, Pompeu Fabra, Elisava, La Salle, l'Abat Oliva, per citar-ne algunes), però també de la resta d'Espanya com la Universitat San Jorge de l'Aragó o la de Santander.

Així, a partir de les 10.30 hores, els alumnes de batxillerat de tots els centres andorrans, públics i privats (a excepció del Lycée, perquè ja estan molt encarats a les universitats franceses), van anar passant pels diversos estands ubicats a l'Andorra Park Hotel per conèixer una mica millor les seves opcions, o per acabar de decidir-se. D'opinions, molt variades. La Ioana Escaler, la Mariona Garrela i la Keeva Kópez, de la Margineda, volen estudiar Dret, Filosofia i Psicologia respectivament. I totes, si pot ser, «a Barcelona». En canvi el Miquel Anguito, també de l'institut de la Margineda, vol estudiar Veterinària i cada cop té més clara l'opció de marxar a França. Finalment, el Víctor Chillon encara va més enllà: «Vull estudiar Química, i com més lluny, millor».

Sigui quina sigui l'opció dels estudiants del nostre país, «cada cop més estudien el que volen», va assegurar Miguel Moran, director internacional del Círculo Información, qui organitza aquest saló. És a dir, ja no influencien tant les famílies o les opcions més favorables econòmicament, perquè a tot arreu costa trobar feina. Per graus, els més sol·licitats són tots aquells relacionats amb la comunicació, amb les tecnologies de la informació i amb la salut.

El saló també està obert als pares. Ahir n'hi havia uns quants sol·licitant informació. A diferència dels seus fills, el que miren més ells són «la tipologia de ciutat, la ideologia de la universitat i, sobretot, quant costa», va explicar Moran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT