PUBLICITAT

Augmenta moderadament el nombre d'assalariats

  • El salari mitjà creix un 2,1% respecte el mes d'agost del 2013
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El mes d'agost es va tancar amb 34.515 assalariats, és a dir, un 0,7% més que el mateix mes del 2013, quan se'n van registrar 34.267. La mitjana d'assalariats, d'acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 35.100 persones,no presenta variacions respecte al mateix període de l'any anterior. Destaquen les dades negatives d'hoteleria, amb l'1,4%, llars que ocupen personal domèstic, amb el 4,6% i el sector de la construcció, amb l'1,9%. En canvi, segons assenyalen des del Departament d'Estadística, segueixen augmentant significativament els sectors d'activitats immobiliàries i serveis empresarials i altres activitats socials i serveis personals, ambdós amb un 5,1%, i el sistema financer, amb el 3,9%.

La massa salarial és de 67,6 milions d'euros, un 2,8% més que a l'agost de l'any passat. Estadística apunta que aquest mes destaca el sector de la construcció, amb una disminució del 7,3%, llars que ocupen personal domèstic, amb un descens del 4,4% i comerç a l'engròs i intermediaris del comerç, amb una davallada del 3,9%. Per contra, els sectors que han registrat una variació positiva són el sistema financer, amb el 27,2%, altres activitats socials i serveis personals, amb el 9,1%, i activitats sanitàries i veterinàries i serveis socials, amb el 4,4%. D'acord amb les dades dels darrers dotze mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 70,7 milions d'euros, el que suposa un 0,3% més que al mateix període de l'any anterior.

Segons informa l'ANA, el salari mitjà total és de 1.957,88 euros, havent augmentat un 2,1% respecte al mateix mes del 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT