PUBLICITAT

El preu de la llum s'incrementarà un 1% als clients directes

  • FEDA preveu menys consum i menys necessitat d'importar energia
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La parapública FEDA proposa al seu pressupost que per a l'any vinent s'apliqui un increment de l% de les tarifes als clients directes, i del 2% per a distribuïdores, el que dóna com a resultat un 1,3% d'increment global respecte al Decret de tarifes real d'aquest 2014.

El motiu de l'augment de preus és que la parapública estima que l'any vinent els ciutadans del país consumiran 588 GWh d'energia, el que resulta una davallada de l'1% respecte al pressupost anterior. Ja aquest 2014 es tancarà per sota el 2013.

En canvi, però, hi ha bones notícies pel que fa a la compra d'energia. S'hi reserven 33 milions d'euros, un 5,2% menys que al pressupost del 2014, «sent el segon any consecutiu amb una important davallada d'aquesta despesa».

La variació, exposa FEDA, s'explica per diferents motius. Per una banda, aquesta caiguda del consum per part de la ciutadania, però també perquè es calcula que es produirà un 2% més d'energia interna (per la central hidroelèctrica i pel forn incinerador). Això farà que calgui comprar menys a Espanya i a França. De l'energia total consumida, es comprarà al voltant del 85%.

Segons les estimacions, es comprarà 234.340 MWh a França, 262.515 a Espanya, mentre que 12.444 MWh provindran del forn i 78.212 d'Engolasters.

Finalment, l'evolució prevista dels preus de compra d'energia a aquests dos països baixarà un 4%. És a dir, Andorra comprarà un 4% més barat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT