PUBLICITAT

Les novetats recuperen la Mostra Gastronòmica d'Andorra

  • La 23a edició reuneix a 300 persones tot i els dubtes que havia aixecat el desgast dels darrers anys
IMAR MARTÍNEZ
ORDINO

Periodic
La sala plena de l'ACCO on es va celebrar la Mostra Gastronòmica vista des de l'escenari, ahir Foto: ÀLEX LARA

La decisió de dur a terme la 23a edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra tot i els dubtes que havien sorgit pel desgast patit els darrers anys va ser encertada, i és que ahir 300 persones van omplir l'Andorra Congrés Centre Ordino (ACCO) i van gaudir dels plats que els establiments participants oferien. El conseller de Turisme i Esports de la parròquia, Bartumeu Gabriel, va elogiar el «nou aire» que li van donar a la Mostra els canvis i va destacar que «l'aforament estava limitat a 300 comensals, hem fet el ple». Gabriel, a més, va confirmar que es crearà una comissió entre el Comú i els restauradors per estudiar innovacions de cara l'any vinent.

El conflicte sobre la necessitat de renovar i definir noves estratègies per recuperar l'èxit que havia tingut tradicionalment l'acte va fer que els representats del Comú es plantegessin la possibilitat de suspendre-la. De fet, en un principi s'havia pres la decisió de «fer una pausa» i esperar-se al 2015 per introduir-hi les novetats que s'acordessin. Varis restauradors s'hi van mostrar en contra, i finalment es va decidir aplaçar-la del setembre al novembre.

Les novetats / Un dels problemes principals amb els que s'havien trobat els organitzadors i els restauradors eren les cues per agafar plats, el poc espai i «l'estrès». Per aquest motiu es va decidir limitar l'aforament a 300 persones, reduint el número de taules. De fet, Gabriel va explicar que probablement una de les mesures que es prendran de cara properes edicions és limitar a «entre 300 i 320 comensals». Els qui també van agrair tenir més espais van ser els joves cambrers estudiants del Lycée, que es van mostrar més tranquils i menys atrafegats que en edicions anteriors.

La música en directe era una de les peticions que havien fet els restauradors des de fa un parell d'anys. El jazz i el blues en directe van acompanyar l'esdeveniment i va ser una de les novetats més destacades entre els comensals. L'objectiu, segons Gabriel, era que els comensals gaudissin d'una jornada «tranquil·la per gaudir de la gastronomia». El photocall, la barra per les begudes a l'entrada, la decoració i els nous espais pels restauradors van afavorir l'èxit de la 23a edició.

El canvi de dates també és un dels motius que ha ajudat a recuperar assistents. Gabriel va afirmar que en els darrers quatre anys la Mostra Gastronòmica, que tradicionalment se celebrava el tercer diumenge de setembre, havia arribat a coincidir amb cinc esdeveniments més arreu del Principat. En canvi, en aquesta ocasió «no coincidia amb cap altre acte ni activitat».

Pròximes edicions / Ara, la comissió es centrarà en estudiar els canvis de cara a properes edicions. Gabriel va parlar de possibilitats com la de canviar el format i fer que els comensals estiguin de peu, mantenir la data al novembre o buscar altres espais. A partir del gener es començaran a plantejar aquestes novetats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT