PUBLICITAT

Aranda obre l'Andorra Negra amb un taller d'escriptura

  • Un fals assassinat és el fil conductor del primer acte de la setmana
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El taller «Com no escriure una novel·la negra que ningú publicarà Foto: EL PERIÒDIC

Dissabte a la tarda es va celebrar al Centre Comercial Illa Carlemany el primer dels actes de l'Andorra Negra, la setmana dedicada a aquest gènere que té lloc durant aquests dies al Principat.

El tret de sortida el va donar la lectora professional Elena Arana, que va organitzar un tallers sobre novel·la negra que duia el títol “Com no escriure una novel·la negra que ningú publicarà”. Durant el taller, la quinzena d'assistents (l'aforament era limitat i es va omplir), van descobrir els secrets que amaga aquest tipus de literatura i les diverses tècniques existents per aquesta narrativa.

El tallers es va iniciar amb un suposat assassinat dins la sala on s'havia de fer l'acte. La víctima, un ninot del popular personatge del Barri Sesam «Gustavo», era estirat a terra mort. Per la sala hi havia escampades desenes de possibles proves del crim, com l'arma utilitzada, la cartera d'en Gustavo, fotografies, objectes i documentació. Els participants, com si es tractés d'investigadors de la policia científica, van haver d'apuntar en un quadern quines evidències del crim trobaven, com hauria pogut succeir i quin n'era el mòbil. A partir d'aquí, l'Elena Aranda va començar a explicar els secrets d'aquest tipus d'escrits, desgranant quina mena d'assassinat podia ser, quin tipus de culpable o per quin motiu, a través de la teoria de la literatura d'aquest gènere.

La propera cita de l'Andorra Negra és aquest vespre a la Biblioteca d'Encamp amb Ferran Torrent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT